Ministrul israelian al Apărării ar fi cerut amânarea unei lovituri de retorsiune împotriva Iranului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Piloți israelieni urmărind un F-16 Fighting Falcon care decolează. Foto: IDF via The Times of Israel
Piloți israelieni urmărind un F-16 Fighting Falcon care decolează. Foto: IDF via The Times of Israel

În timpul recentelor reuniuni ale cabinetului de război israelian, ministrul apărării, Yoav Gallant, și ministrul Benny Gantz au solicitat amânarea unei lovituri de retorsiune împotriva Iranului până la crearea unei coaliții regionale împotriva regimului iranian; cu toate acestea, o majoritate a cabinetului a considerat că răspunsul israelian ar trebui să fie imediat, cu sau fără coordonare cu alți aliați.

 

 

Ministrul cabinetului Benny Gantz, care este membru cu drept de vot în cabinetul de război alături de premierul Benjamin Netanyahu și de ministrul apărării Yoav Gallant, înclină pentru o "coaliție regională" pentru: "Să cerem prețul exact din partea Iranului, în modul și la momentul care ne convine.

Și, cel mai important, în fața dorinței dușmanilor noștri de a ne face rău, ne vom uni și vom deveni mai puternici". Din perspectiva lui Gantz, problemele care trebuie rezolvate imediat sunt legate de eliberarea ostaticilor israelieni: "Și înlăturarea amenințării împotriva locuitorilor din nord și din sud".

O astfel de gândire va fi impulsionată și de răspunsul administrației președintelui american Joe Biden, care i-a cerut lui Netanyahu "să se gândească foarte atent și strategic" la următoarele măsuri.

"Ai obținut o victorie", i-ar fi spus Biden lui Netanyahu: "Profită de victorie". Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și-a exprimat, de asemenea, opinia că: "Forța și înțelepciunea trebuie să fie cele două fețe ale aceleiași monede".

SUA consideră că răspunsul Israelului la atacul fără precedent al Iranului de duminică dimineața devreme va fi probabil limitat și s-ar putea concentra pe lovirea unor ținte-cheie din afara Iranului, în încercarea de a evita o conflagrație mai amplă, a relatat marți presa americană

Precizând că evaluarea SUA se bazează pe conversații cu oficiali israelieni înainte de atac și că abordarea Israelului s-ar putea să se fi schimbat de atunci, patru oficiali americani au declarat pentru NBC că lipsa unor pagube serioase provocate de Teheran ar putea determina Ierusalimul să caute un răspuns mai puțin agresiv.

În loc să lovească direct Iranul ca răspuns - ceea ce aliații Israelului au avertizat că riscă să trimită regiunea într-o spirală a unui război total - oficialii au declarat pentru NBC că Israelul ar putea lovi agenții proxy ai Iranului, cum ar fi milițiile sale din Siria sau grupul terorist Hezbollah din Liban.

Raportul a adăugat că SUA se așteaptă ca Israelul să furnizeze informații actualizate cu privire la deciziile pe care le ia, dar nu intenționează să ia parte la nicio ripostă.

Cu toate acestea, raportul Channel 12 - canal de televiziune israelian - a adăugat că Israelul nu dorește ca răspunsul său să declanșeze un război regional sau să spulbere coaliția internațională care a contribuit la apărarea sa împotriva atacului iranian. De asemenea, a menționat că Israelul intenționează să își coordoneze acțiunea cu SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel