Ministrul german al apărării se opune livrării de transportoare blindate Fuchs către Ucraina: Este iresponsabil să vrei să jefuieşti Bundeswehr

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins joi posibilitatea livrării de transportoare blindate către Ucraina, declarând că ea nu poate "jefui" resursele armatei germane, informează dpa.

"Noi susţinem Ucraina cu tot ce este posibil şi responsabil. Însă noi trebuie să garantăm capabilitatea defensivă a Germaniei", a subliniat Lambrecht, potrivit Agerpres.

Germania a început să livreze Ucrainei echipament militar mai greu, precum tancuri antiaeriene, chiar dacă mult mai târziu decât ceruse Kievul. Liderii ucraineni continuă să preseze aliaţii occidentali să-i trimită mai mult echipament pentru a putea respinge forţele militare ruse.

Opoziţia conservatoare din Parlamentul german îndeamnă la livrarea rapidă a 200 de vehicule de transport către Ucraina. 

Cel mai mare bloc de opoziție din Bundestag-ul german, CDU/CSU, intenționează să inițieze o rezoluție prin care să ceară guvernului federal să trimită cât mai curând posibil 200 de transportoare blindate de trupe Fuchs, a relatat ieri cotidianul german Spiegel.

Rezoluția notează că războiul din Ucraina se află într-o fază critică, iar lipsa de echipamente militare avansate în Ucraina ar putea duce la consecințe strategice grave.

,,Pentru armata ucraineană, este vorba despre furnizarea rapidă de echipamente fiabile care pot fi folosite imediat pe linia frontului. Există 825 de vehicule blindate Fuchs în stocul Bundeswehr și acestea ar trebui să fie scoase din uz", se arată în proiectul susţinut de opoziţia conservatoare din Parlamentul german.

,,Este iresponsabil să vrei să jefuieşti Bundeswehr, mai ales în aceste vremuri, şi cu atât mai mult să ignori sfatul militar al Inspectorului General", a spus Lambrecht.

Inspectorul General al armatei germane, Eberhard Zorn - militarul german cu cel mai înalt grad - a declarat înainte de aceasta că Bundeswehr nu poate deocamdată să se lipsească de tancurile de transport Fuchs (Fox).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel