Ministrul german al Apărării: În cazul unei agresiuni militare ruse asupra statelor membre NATO, folosirea armelor nucleare împotriva Rusiei nu trebuie exclusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Arsenal nuclear american
Arsenal nuclear american

O controversă uriaşă a izbucnit în Germania cu privire la propunerea de descurajare nucleară faţă de Rusia, după cuvintele provocatoare ale ministrului interimar al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, de la CDU.

Ea a spus că NATO este „pregătită” şi gata să-şi activeze arsenalul nuclear împotriva Rusiei dacă atacă un membru al alianţei militare. Se pare că Kramp-Karrenbauer pledează pentru o politică de „prima lovitură” nucleară atunci când vine vorba de Rusia, pentru a descuraja orice potenţială agresiune viitoare.

Ea a spus într-un interviu, la începutul acestei săptămâni: „Trebuie să lămurim foarte clar Rusia că, în final – iar aceasta este şi doctrina descurajării – suntem pregătiţi să folosim astfel de mijloace, astfel încât să aibă un efect descurajant în prealabil”.

„Aceasta este ideea de bază a NATO, a acestei alianţe, şi va fi adaptată în funcţie de comportamentul actual al Rusiei. În special, vedem încălcări ale spaţiului aerian deasupra statelor baltice, dar şi atacuri în creştere în jurul Mării Negre”, a adăugat aceasta, potrivit Epoch Times.

Comentariile au fost făcute ca urmare a deteriorării rapide, în această lună, a relaţiilor dintre Rusia şi NATO. După ce NATO a expulzat opt ​​ruşi acuzaţi de spionaj - ei lucrau la misiunea diplomatică a Rusiei la sediul NATO -, săptămâna trecută Kremlinul a declarat că va închide misiunea diplomatică, rupând complet contactele cu Alianţa.

Recent, după cum a transmis agenţia Reuters, „miniştrii apărării NATO au convenit, joi, asupra unui nou plan general de apărare împotriva oricărui potenţial atac rusesc pe mai multe fronturi, reafirmând ca obiectiv principal al Alianţei - de a descuraja Moscova, în ciuda concentrării tot mai mari asupra Chinei”.

Comentariile ministrului german al Apărării au fost făcute referitor la întreruperea legăturilor diplomatice ale Alianţei cu Rusia şi implementarea acestui aşa-zis master plan.

Odată cu deteriorarea relaţiilor, în ciuda cooperării continue pe alte fronturi cheie - în special gazoductul Nord Stream 2, care încă aşteaptă aprobarea finală din partea autorităţilor de reglementare germane înainte de a transporta gaze naturale ruseşti în Europa - Ministerul rus al Apărării a chemat ataşatul militar al ambasadei la Moscova să dea socoteală pentru cuvintele lui Kramp-Karrenbauer despre loviturile nucleare.

Ministerul rus a specificat, într-o declaraţie emisă luni, că trimisul Berlinului „a fost rugat să se prezinte în faţa Direcţiei Principale pentru Cooperare Militară”. Declaraţia descrie că în cadrul întâlnirii „s-a atras atenţia asupra observaţiilor făcute de ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu privire la descurajarea nucleară împotriva Rusiei şi a fost înmânată o notă diplomatică”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel