Ministrul de externe al Ucrainei: Zelenski speră să primească ajutor militar din Germania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul ucrainean de externe, Vadym Prystaiko, consideră că președintele Volodimir Zelenski speră să primească ajutor militar din Germania.

,,Desigur! Nu este opinia mea personală. Doar câteva țări din lume furnizează sprijin militar Ucrainei. Germania este unul dintre cei mai puternici exportatori de arme din lume, în ciuda politicii sale externe pașnice. Avem nevoie și de acele arme'', a precizat Prystaiko pentru cotidianul german Bild într-un interviu publicat pe site-ul Ministerului de Externe.

Ministrul ucrainean de externe a ţinut să precizeze că de cele mai multe ori când firmele firmele ucrainene din industria de apărare încearcă să semneze contracte cu întreprinderi germane, negocierile privind încheierea unor acorduri se opresc brus, probabil din motive politice.

,,Sperăm că acest lucru se va schimba pe viitor. Pur și simplu analizați către ce state exportă Germania armament. De ce nu şi la noi? Suntem o țară pe deplin democratică, care a fost forțată să se apere. Nu se poate trece cu vederea acest lucru", a declarat Prystaiko pentru Bild, potrivit Uawire.org.

Ministrul a mai remarcat că singura garanție a supraviețuirii Ucrainei este sprijinul străin, presiunea internațională și sancțiunile internaționale pe care statele le impun acum şi trebuie să le impună în continuare Rusiei.

„Eu sunt ministrul afacerilor externe, în timp ce el (președintele) trebuie să-și facă griji pentru toată Ucraina. Sincer vorbind, problemele legate de războiul din estul Ucrainei nu sunt tocmai un portofoliu pentru diplomație. În același timp, întrucât singura garanție a supraviețuirii noastre este sprijinul extern, presiunea internațională și sancțiunile internaționale, în calitate de ministru al afacerilor externe, sunt profund implicat în acest proces. Îi cunosc pe prietenii noștri și îi cunosc pe dușmanii noștri din întreaga lume și, în consecință, încerc să îi ofer președintelui sfaturi ideale. Îi arăt modalități care, după părerea mea, ne vor ajuta să ieșim din criză", a adăugat Prystaiko.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Prystaiko a declarat că Germania a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei, dar și-a exprimat speranța că Berlinul își va reexamina decizia.

Germania a alocat anterior un milion de euro Planului de acțiune al Consiliului Europei pentru Ucraina. În luna mai a anului trecut, Germania a decis să acorde Ucrainei asistență tehnică și financiară în valoare de 82 de milioane de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel