Ministrul Ciucă, discuții despre stadiul programelor F-16, HIMARS și PATRIOT

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
HIMARS, Lockheed Martin
HIMARS, Lockheed Martin

Ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu Marillyn Hewson, președintele companiei Lockheed Martin.

Ministrul Apărării Naționale a anunțat că „subiectele aflate pe agenda convorbirilor au vizat stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, precum și cele aflate în etapa de operare şi suport, Avionul multirol F-16, Lansator Multiplu de rachete cu bătaie mare - HIMARS, Sistemele sol-aer PATRIOT, radare de mare distanță sau radare pentru supraveghere la înălțimi mici și medii”.

Nicolae Ciucă a concluzionat pe pagina personală de Facebook că „au fost analizate aspecte legate de oportunitățile de cooperare industrială care ar putea implica industria națională de apărare în producerea sau mentenanța unor echipamente din portofoliul companiei, aflate sau care urmează a intra în dotarea Armatei României”.

Amintim că în ceea ce privește programul F-16, președintele Klaus Iohannis promulgat în decembrie anul trecut Legea privind achiziţionarea a încă cinci avioane F16.

În ceea ce privește Patriot, primul sistem complet este așteptat în România în primăvara acestui an. Țara noastră a comandat șapte sisteme de rachete Patriot. Toate sistemele ar trebui să ajungă în România și să fie operaționalizate până în 2026. Contractul se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

Achiziţionările PATRIOT și HIMARS de către România fac parte dintr-un acord G2G (guvern-guvern).

CITEȘTE ȘI: PATRIOT | Primul sistem complet ajunge în România anul acesta. În SUA se efectuează teste

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel