PATRIOT | Primul sistem complet ajunge în România anul viitor. În SUA se efectuează teste

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune de tip Patriot, produs de americani
Sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune de tip Patriot, produs de americani

Primul sistem complet Patriot va ajunge în România în primăvara anului viitor.

Primul sistem de rachete Patriot pentru Armata Română a fost produs peste ocean și este în teste, potrivit TVR. În prezent, producătorul Raytheon verifică performantul radar, pe care la începutul anului viitor urmează să-l trimită în România.

 

Primul sistem complet Patriot, în primăvara anului viitor

 

Mai multe elemente de mentenană ale sistemului Patriot au ajuns deja în România, urmând ca în primăvara anului viitor primul sistem complet Patriot să ajungă în România. 

România a comandat șapte sisteme de rachete Patriot. Toate sistemele ar trebui să ajungă în România și să fie operaționalizate până în 2026. Contractul se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

Specialiștii americani testează în apropiere de Boston toate componentele primului sistem Patriot care va ajunge în România. 

General Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major al Apărării, a precizat în cursul săptămânii trecute pentru TVR că achiziționarea sistemelor Patriot implică un proces mai vast care include și pregătirea și instruirea personalului.

„Nu este vorba numai de aducerea sistemelor în țară. Este vorba despre pregătirea și instruirea personalului, de pregătirea infrastructurii”, preciza Șeful Statului Major.

Până în prezent, țara noastră a achitat deja patru sisteme Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel