Rusia a anunțat când vor fi livrate primele tancuri T-14 Armata. Din nou, rușii dau un alt termen

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
T-14 Armata
T-14 Armata

Potrivit ministerului Apărării de la Moscova, forțele Federației Ruse vor primi primul lot de T-14 Armata, cât și vehicule de luptă pentru infanterie T-15 și blindate T-16. 

 

Un prim lot de tancuri, vehicule de luptă de infanterie și echipamente de reparație și evacuare construite pe platforma de luptă Armata vor fi livrate trupelor rusești în 2022, a declarat ministrul Apărării Serghei Shoigu, citat de TASS.

Prototipurile vehiculelor de luptă bazate pe platforma Armata sunt în prezent în curs detestare. 

Andrei Terlikov, proiectantul-șef al Urals Design Bureau, a declarat reporterilor prezenți la expoziția internațională de echipamente militare IDEX 2021 din Emiratele Arabe Unite că livrările în serie ale tancurilor principale de luptă T-14 Armata, către trupele ruse, vor începe în 2022 .

Tancul T-14 Armata a fost prezentat la expoziția IDEX 2021.

Cu o turelă teleoperată și înarmat cu un tun de calibrul 125 mm, T-14 Armata are un echipaj format din trei oameni, așezați în interiorul unei capsule blindate cu mai multe straturi, separat de muniție. Tancul deține numeroși senzori, radare și camere de înaltă rezoluție și este echipat cu sistem de protecție activă Afganit.

Interesant e că DefenseRomania a anunțat din decembrie anul trecut că șeful companiei dei stat ruse Rostec, Serghei Chemezov, a decis să le mai facă militarilor ruşi o ultimă promisiune pe anul 2020, declarând că un prim lot de tancuri T-14 Armata va fi livrat în anul 2021. El pare contrazis acum de ministerul Apărării rus.

Tot la începutul anului trecut Alexander Potapov, directorul executiv al companiei Uralvagonzavod, a declarat într-un interviu acordat presei din Rusia că livrările tancurilor T-14 Armata vor începe în cursul acelui an. De precizat  că astfel de anunțuri şi promisiuni au tot fost în ultimii ani, primele livrări fiind programate inițial în 2018.

 

T-14 Armata a „clacat” încă de la prezentare

 

De-a lungul timpului mai mulţi analişti din domeniul apărării au precizat că problemele legate de motor şi transmisie ale tancului T-14, alături de altele mici probleme tehnice, au cauzat întârzieri repetate care au tot dus la amânarea termenului de livrare. 

În acest sens amintim că tancul T-14, bazat pe platforma Armata,  a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai 2015. Dar Armata nu a pornit nici măcar atunci cu dreptul. Deoarece cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, refuzând să mai pornească.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel