Miniştrii de externe ai UE vor aborda impunerea de sancţiuni unor sectoare economice din Belarus

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană vor aduce joi în discuţie impunerea de sancţiuni asupra unor sectoare economice din Belarus, în urma incidentului de duminică în care un avion a fost forţat să aterizeze la Minsk pentru reţinerea unui jurnalist disident, a afirmat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, transmite Reuters.

"Deturnarea avionului şi arestarea a doi pasageri sunt complet inacceptabile şi vom începe să discutăm implementarea de sancţiuni economice şi sectoriale, a declarat presei diplomatul UE, înainte de reuniunea miniştrilor de externe ai celor 27 de la Lisabona.

Josep Borrell a adăugat că o nouă rundă de sancţiuni vizând responsabili din Belarus se află într-un stadiu avansat, dar nu a dat mai multe detalii în această privinţă.

Potrivit Agerpres, problema adoptării de noi sancţiuni împotriva autorităţilor belaruse a fost abordată şi în cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului European desfăşurate luni şi marţi la Bruxelles.

Liderii europeni au condamnat "ferm" acţiunile de deturnare a zborului Ryanair la Minsk şi reţinerea de către autorităţile din Belarus a jurnalistului Roman Protasevici şi a partenerei acestuia, cerând eliberarea imediată a celor doi, investigarea urgentă a incidentului aviatic, adoptarea de către Consiliul UE a unor sancţiuni suplimentare, inclusiv în domeniul economic, precum şi adoptarea de măsuri pentru interzicerea zborurilor companiilor aeriene belaruse în spaţiul aerian al UE şi a accesului acestora pe aeroporturile din Uniunea Europeană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel