Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34

S.I. Catalin / 21 feb 2020 / 15:20

Ministerul rus al Apărării intenționează să semneze un nou contract în vederea achiziționării pentru Forțele Aerospaţiale a câtorva zeci de bombardiere Su-34, ale căror posibilități de luptă vor fi extinse, în cadrul lucrărilor de proiectare experimentală Sych, a declarat miercuri, pentru agenția de presă rusă Tass, o sursă din industria de apărare.

,,Ministerul Apărării intenționează ca, în vara acestui an, să încheie un nou contract cu compania Sukhoi pentru livrarea a câtorva zeci de avioane Su-34, cu capabilităţi de luptă extinse. Pe noile avioane urmează să fie integrate noi echipamente radioelectronice, dezvoltate în cadrul lucrărilor de proiectare experimentală Sych", a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sursei, lucrările de dezvoltare în cadrul proiectului Sych, care au fost finalizate în anul 2019, implică, în principal, instalarea pe aeronavele Su-34 a unor echipamente suspendate de cercetare şi recunoaştere. De asemenea, ca parte a proiectului Sych, a fost îmbunătăţită şi capacitatea armelor întrebuințate de avionul Su-34.

În cele din urmă, există planuri de modernizare a avioanelor Su-34, deja operaționale, a mai precizat sursa.

TASS nu are nicio confirmare oficială din partea Ministerului rus al Apărării privind informațiile furnizate de sursa anonimă din cadrul Complexului Militar Industrial.

Su-34 este un bombardier avansat cu dublă comandă, conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Poate să distrugă ţinte terestre, aeriene ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteorologice.

Bombardierul, care are la bord armament cu ghidare din clasa "aer-sol" şi "aer-aer" cu rază lungă de acţiune, are autonomie pentru 4.000 km de zbor, cu o viteză de până la 1.900 km/h şi poate să transporte o încărcătură de circa 8 tone.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy