Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării intenționează să semneze un nou contract în vederea achiziționării pentru Forțele Aerospaţiale a câtorva zeci de bombardiere Su-34, ale căror posibilități de luptă vor fi extinse, în cadrul lucrărilor de proiectare experimentală Sych, a declarat miercuri, pentru agenția de presă rusă Tass, o sursă din industria de apărare.

,,Ministerul Apărării intenționează ca, în vara acestui an, să încheie un nou contract cu compania Sukhoi pentru livrarea a câtorva zeci de avioane Su-34, cu capabilităţi de luptă extinse. Pe noile avioane urmează să fie integrate noi echipamente radioelectronice, dezvoltate în cadrul lucrărilor de proiectare experimentală Sych", a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sursei, lucrările de dezvoltare în cadrul proiectului Sych, care au fost finalizate în anul 2019, implică, în principal, instalarea pe aeronavele Su-34 a unor echipamente suspendate de cercetare şi recunoaştere. De asemenea, ca parte a proiectului Sych, a fost îmbunătăţită şi capacitatea armelor întrebuințate de avionul Su-34.

În cele din urmă, există planuri de modernizare a avioanelor Su-34, deja operaționale, a mai precizat sursa.

TASS nu are nicio confirmare oficială din partea Ministerului rus al Apărării privind informațiile furnizate de sursa anonimă din cadrul Complexului Militar Industrial.

Su-34 este un bombardier avansat cu dublă comandă, conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Poate să distrugă ţinte terestre, aeriene ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteorologice.

Bombardierul, care are la bord armament cu ghidare din clasa "aer-sol" şi "aer-aer" cu rază lungă de acţiune, are autonomie pentru 4.000 km de zbor, cu o viteză de până la 1.900 km/h şi poate să transporte o încărcătură de circa 8 tone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel