Ministerul israelian al Apărării a efectuat un test de rachetă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării israelian a efectuat un test de rachetă vineri, lansând o rachetă de la o bază militară situată în centrul Israelului.

Locuitorii regiunii au semnalat că au văzut o dâră albă pe cer lăsată de rachetă.

,,În urmă cu câteva minute, autorităţile Apărării au efectuat un test de lansare a unui sistem de propulsie de rachetă de la o bază situată în centrul ţării", a comunicat ministerul. "Testul a fost programat anterior şi a decurs aşa cum fusese prevăzut'',  informează sâmbătă publicaţia Times of Israel, scrie Agerpres.

Ministerul israelian al Apărării a refuzat să comenteze natura rachetei testate, lăsând să se presupună că ar fi vorba de o rachetă balistică.

Israelul nu recunoaşte oficial că ar avea rachete balistice în arsenalul său, deşi - potrivit unor rapoarte externe- statul israelian posedă o varietate de rachete cu capacităţi nucleare, cunoscute sub numele de Jericho, care au un motor cu mai multe etaje, şi o rază de acţiune de 5.000 km, fiind capabile să transporte o ogivă de 1.000 kg.

Acest tip de teste sunt realizate în cadrul dezvoltării mai multor tipuri de proiectile, rachete balistice ofensive sau interceptori defensivi şi lansatoare de sateliţi. Deşi în cazul interceptorilor şi lansatoarelor de sateliţi, Ministerul Apărării dezvăluie în general detalii suplimentare despre natura testelor.

Testarea rachetei a impus ca zborurile avioanelor civile spre aeroportul Ben Gurion să fie temporar redirecţionate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel