Ministerul de Informaţii iranian a ordonat un atentat care trebuia să aibă loc în Franţa

S.I. Catalin |
Data publicării:

Serviciile de informaţii franceze au concluzionat că Ministerul de Informaţii iranian, controlat de liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat un atentat împotriva unei reuniuni a unui grup de opoziţie iranian ce urma să fie comis pe 30 iunie la Villepinte, în apropiere de Paris, atentat care a fost dejucat de autorităţile franceze, a declarat marţi o sursă diplomatică franceză.

"Conducerea operaţiunilor din cadrul Ministerului de Informaţii iranian a comandat" atacul, a declarat sursa sub rezerva anonimatului, la câteva ore după anunţul blocării activelor din Franţa ale Direcţiei de Securitate Internă a Ministerului de Informaţii iranian, precum şi a doi cetăţeni iranieni, relatează Reuters şi AFP.

"În urma unei anchete îndelungate, precise şi detaliate a serviciilor noastre am ajuns la concluzia că responsabilitatea revine Ministerului de Informaţii în această tentativă de atentat" împotriva reuniunii anuale a unui grup de opozanţi ai regimului iranian, Mujahedinii Poporului Iranian (MEK), a mai spus sursa citată.

Unul dintre cei doi iranieni vizaţi, Saeid Hashemi Moghadam, este ministrul adjunct al informaţiilor, potrivit Parisului. Al doilea, Assadollah Assadi, este un diplomat iranian aflat la post la Viena şi arestat în Germania în cadrul anchetei privind tentativa de atentat.

Assadollah Assadi a fost "identificat cu certitudine ca fiind un agent al serviciilor de informaţii", a declarat sursa franceză, în timp ce Teheranul neagă implicarea acestuia şi solicită eliberarea lui.

Franţa a informat Iranul în legătură cu aceste concluzii, dar "nu a primit nicio formă de răspuns satisfăcător sau credibil din partea Teheranului", a declarat sursa diplomatică franceză citată.

Ministerul de Informaţii iranian a vizat în permanenţă opozanţi din străinătate, a mai spus sursa, menţionând că patru dintre aceştia au fost ucişi în Europa din 2015.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel