Ministerul Apărării: Peste 2.000 de militari au participat la acţiuni de limitare a răspândirii COVID-19

S.I. Catalin / 08 apr 2020 / 18:59
Sursa Foto: pagina oficială de Facebook a Centrului de Televiziune şi Film al MApN.
Sursa Foto: pagina oficială de Facebook a Centrului de Televiziune şi Film al MApN.

Peste 2.000 de militari au participat la acţiuni de limitare a răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis miercuri.

Potrivit MApN, în intervalul 7 aprilie, ora 16,00 - 8 aprilie, ora 16,00, 2.022 de militari şi 419 mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 422 de misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare). De asemenea, militarii au participat la transport de echipamente medicale şi alte materiale, au însoţit convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, arată sursa citată, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 334 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN aminteşte că o aeronavă C-17 Globemaster III a adus miercuri dimineaţă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.

Totodată, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava, iar militarii Batalionului 1 CIMIC din Bucureşti distribuie, în zilele de 8 şi 9 aprilie, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

De asemenea, militarii au preluat de la Jandarmerie 82 de obiective, asigurând paza acestora în Bucureşti şi în 28 de judeţe.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy