Ministerul Apărării Naționale vrea să cumpere în condiții de “extremă urgență” lovituri pentru mortier cu bombe de iluminare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să cumpere în condiții de "extremă urgență" lovituri pentru mortier cu bombe de iluminare cu calibrul de 82 și 120 milimetri cu bombe de iluminare.

Urgența achiziției, cu valoare estimată maximă de peste 78 milioane lei plus TVA, fiind justificată de Ministerul Apărării Naționale prin "contextul climatului geopolitic existent" și prin "posibilitatea apariției unor evenimente imprevizibile externe la granițele de nord și est ale României", precizează Profit.ro.

Un document oficial relevă că necesitatea achiziției a apărut în februarie, pentru completarea stocurilor de muniții din depozitele Statelor Majore ale forțelor terestre, navale și aeriene românești.

Ministerul Apărării vrea să încheie, prin licitație restrânsă accelerată, un acord cadru prin care să cumpere între 1.000 și 8.680 de bucăți "Lovitură 82 mm cu bombă de iluminare" și între 1.600 și 9.300 de bucăți "Lovitură 120 mm cu bombă de iluminare". Valoarea totală maximă a achiziției este estimată la circa 78,6 milioane lei plus TVA.

MApN justifică aplicarea procedurii de licitație restrânsă accelerată arătând că, fără accelerarea procedurii, permisă de legislația în vigoare, achiziția s-ar finaliza cel mai devreme la mijlocul lunii iulie, iar dat fiind că termenul de livrare a produselor este de 6 luni de la semnarea contractului subsecvent, nu există timp fizic pentru finalizarea contractului subsecvent aferent anului 2020.

,,Prin aplicarea procedurii de licitație restrânsă accelerată se reduce termenul atribuirii cu circa 40 de zile, mărindu-se în acest sens perioada de derulare a contractului subsecvent aferent anului 2020", se arată în documentul citat, unde se precizează că, în acest fel, durata licitației se scurtează de la 77 la 25 de zile.

Bombele de iluminare cu parașută sunt destinate iluminării țintelor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă. Produsele se află și în portofoliul unor operatori români de stat din industria de apărare, cum ar fi Tohan sau Carfil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel