Ministerul Apărării de la Kiev: Rusia are 90.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia menţine aproximativ 90.000 de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, care a specificat că trupele Kremlinului au rămas staţionate în zonă după exerciţiile recente desfăşurate de armata rusă, intitulate Zapad-2021.

Forţele armate ruse au desfăşurat recent o serie de aplicaţii militare de amploare, la care au luat parte inclusiv trupe aeropurtate. După aceste exerciţii, militari din cadrul Armatei 41 ruse au rămas la circa 260 kilometri de graniţa cu Ucraina, a precizat Ministerul ucrainean al Apărării.

Săptămâna trecută, The Washington Post a publicat un articol care sublinia acest lucru, dar care a fost contrazis, luni, de oficiali ucraineni ai Ministerului Apărării, care au afirmat că nu au observat mişcări de trupe ruseşti, precizeză Epoch Times.

Dar publicaţia Politico.eu a relatat că imagini din satelit luate luni au confirmat informaţii recente potrivit cărora Rusia concentrează din nou trupe şi echipament militar la graniţa cu Ucraina. Imaginile au fost transmise de compania americană Maxar Technologies şi arată aproximativ 1.000 de vehicule militare în apropierea oraşului rusesc Ielnia, la 250 kilometri nord de frontiera ruso-ucraineană, dar şi în apropierea graniţei cu Bielorusia.

În primăvară, Rusia a provocat îngrijorare la Kiev şi în Occident, comasând peste 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina. Ulterior, la presiuni occidentale, Kremlinul a retras trupele susţinând că este liber să îşi desfăşoare trupele unde doreşte pe teritoriul său.

Kremlinul s-a limitat să declare că Rusia menţine o prezenţă militară pe teritoriul său acolo unde consideră necesar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel