Militarii ucraineni instruiți în străinătate își exprimă nemulțumirea: Le-am spus în mod repetat că manualele NATO nu se aplică

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Militarii ucraineni instruiți în străinătate și-au exprimat nemulțumirea față de aplicarea şi utilitatea informaţiilor din manuale NATO de instruire militară în operațiunile pe care aceştia urma să le desfăşoare pe front. Această problemă a ieșit la iveală în septembrie 2023, când ucraineni ucraineni aflați pe frontul din Ucraina și-au exprimat îngrijorarea că nu pot pune în practică mai nimic din ceea ce au fost învăţaţi un urma instruirii pe care au primit-o pe baza unor unor manuale NATO.

Soldații considerau că manualele NATO cu care au fost instruiți nu se aplicau în mod eficient la provocările cu care se confruntau în conflictul cu Rusia, se precizează într-un articol publicat recent de cotidianul francez Le Monde.

Soldații au considerat că manualele NATO nu au abordat în mod adecvat provocările specifice pe care le ridică conflictul din Ucraina, inclusiv războiul în tranșee.

Această nemulțumire evidențiază necesitatea unor strategii și antrenamente militare adaptate la circumstanțele unice ale conflictului din Ucraina.

Pe scurt, soldații ucraineni care se antrenau cu manualele NATO și-au exprimat nemulțumirea, indicând că aceste manuale nu se aplicau pe deplin nevoilor lor operaționale în conflictul în curs de desfășurare cu Rusia. Acest lucru evidențiază importanța adaptării strategiilor militare la contexte specifice actuale.

 

Unde greşesc militari ucraineni în abordarea lor?

 

Este posibil să fie adevărat că antrenamentul NATO nu funcționează într-o situaţie reală pe frontul din Ucraina. Ce nu se precizează în articolul cotidianului francez Le Monde este ca instructorii militari au oferit pregătire militarilor ucraineni aşa cum au fost ei la rândul lor instruiţi pe baza manualelor NATO - aceştia nu îşi pot schimba procedurile de instruire peste noapte, mai ales că le lipseşte experienţa din teren.

Cu alte cuvinte, va fi sarcina militarilor ucraineni să își dea seama cum și în ce mod pot adapta ceea ce au fost învăţaţi. Abordarea rigidă ca totul se rezuma la ceea ce scrie într-un manual trebuie aplicat sună un pic ca o rămășiță a gândirii sovietice.

De asemenea, militari ucraineni trebuie să înţeleagă că abordarea militarilor din vest este cu totul alta - dacă primești ordine, dar afli mai târziu că modul în care ți s-a spus să faci lucrurile nu este ideal, atunci adaptează ordinele din mers pentru a-ți atinge obiectivele în orice mod posibil şi laşi la o parte ce scrie în teorie într-un manual.

 

Armata Australiană instruieşte acum militari ucraineni pentru războiul în tranșee

 

Soldații armatei australiene au fost implicați într-o misiune de instruire cunoscută sub numele de ''Operațiunea Kudu'', în cadrul căreia au lucrat cu recruți din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a-și îmbunătăți abilitățile de luptă în tranșee.

Youtube video image

Acest program de instruire a avut loc în Regatul Unit și face parte din contribuția Australiei la sprijinirea armatei ucrainene.

Misiunea de instruire implică instructori australieni care oferă instruire și îndrumare soldaților ucraineni, concentrându-se în special pe pregătirea acestora pentru acțiuni proactive pe câmpul de luptă.

Acest parteneriat subliniază colaborarea internațională în eforturile de instruire militară, arătând angajamentul armatei australiene de a asista și de a consolida capacitățile forțelor armate ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel