Militarii din R. Moldova şi România se antrenează împreună la poligonul de la Smârdan

Militari din subunităţile de artilerie ale Armatei Naţionale a R. Moldova şi Armatei României participă, în perioada 5-10 iulie curent, la exerciţiul „Scutul de Foc — 20.1”, care se desfăşoară la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan, România. 

Aplicaţiile au ca scop asigurarea interoperabilității și capacității de interacțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor militare în cadrul multinațional, specific misiunilor de menţinere a păcii, antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între contingentele celor două armate, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării al R. Moldova, potrivit Deschide.md.

În cadrul antrenamentelor, cei 25 de artilerişti moldoveni, alături de peste 100 de militari români, execută trageri din diferite tipuri de armament, printre care tun obuzier de calibru 152 mm şi aruncător de calibru 120 mm, fiind antrenați şi în misiuni în teren specifice domeniului de activitate.

Ministrul Apărării din R. Moldova, Alexandru Pînzari, a menţionat că înainte de plecare, contingentul a fost monitorizat cu stricteţe de medicii militari din Brigada „Dacia”. „M-am asigurat personal de starea de sănătate a artileriştilor, detaşaţi la exerciţiul din România, în contextul situaţiei epidemiologice de astăzi. Aceştia au fost supravegheaţi zilnic şi instruiţi de specialiştii noştri din Armata Naţională cum să se protejeze de COVID-19”, a spus Alexandru Pînzari.

„Pe această cale aduc mulțumiri omologului meu de peste Prut, Nicolae Ionel CIUCĂ, pentru cooperare și oportunitatea schimbului de experienţă între contingentele celor două armate. Dragi camarazi, vă așteptăm înapoi sănătoși, mai puternici și mai pregătiți de a interveni atunci când comunitatea va avea nevoie de intervenția sau ajutorul vostru!”, a scris ministrul Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj adresat militarilor.

Participarea artileriştilor moldoveni la exerciţiul „Scutul de Foc 20.1” în România face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel