Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au primit cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf a anutat mari, într-un comunicat de peresa, postat pe contul de Twitter, că au început să primească cea mai nouă versiune a tancului principal de luptă M1 Abrams M1A2C (SEP v.3).

Brigada de Blindate Greywolf a transmis pe Twitter imagini cu noile tancuri M1 Abrams. M1A2C (SEP v.3), recent primite, precizând că aceasta este cea mai recentă versiune a singurului tanc principal de luptă al Forţelor Armate Americane.

În comunicatul postat pe Twitter se precizează, printre altele, ca această nouă versiune a tancului M1 Abrams răspunde cerinţelor şi standardelor armatei americane, ajutându-i astfel pe militarii să-şi îndeplinească mai uşor sarcinile în cadrul unor misiuni.

Pe parcursul următoarelor săptămâni, militarii brigăzii de blindate Greywolf se vor familiariza cu noile tancuri M1 Abrams. Cursurile de pregătire urmăresc ca fiecare membru al brigăzii să știe să opereze, să repare și să utilizeze tancurile M1 Abrams M1A2C (SEP v.3). După finalizarea etapei planificate de pregătire şi instruire, militarii brigăzii de blindate Greywolf vor duce noile tancuri M1 Abrams în poligoanele de antrenament unde vor desfăşura exerciţii de tragere.

Cea mai nouă versiunea a tancului Abrams este recentul M1A2 SEPv3, fiind în prezent produs în serie la uzina de tancuri a Joint Systems Manufacturing Center, cu sediul în oraşul Lima, statul Ohio.

Joint Systems Manufacturing Center, sau JSMC, este singura fabrica care produce întreaga serie de tancuri M1 Abrams, iar de anul trecut a început să producă în serie tancuri M1A2 SEPv3, de asemenea, cunoscute şi ca M1A2C.

Citeşte şi: Versiunea modernizată a tancului american Abrams a fost prezentată în România

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și  va aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere ce mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic, a Forţelor Terestre Americane. 

M1A2C dispune de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri, susţin oficialii din armata Statelor Unit. SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

Într-un raport din 2017, generalul maior David Bassett, ofițer executiv de programe pentru Ground Combat Systems a spus: „Aceste vehicule nu se referă doar la asigurarea aliaților noștri sau la descurajarea sau constrângerea potențialilor adversari. Acestea sunt pentru a câștiga bătălia pe mai multe domenii."

Conform informațiilor actuale, US Army intenționează să echipeze un lot mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul de protecție activă Trophy care elimină amenințările inamice, cum ar fi lansatoarele de grenade și rachete antitanc ghidate.

Sistemul de protecţie activă TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de elice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel