Militar român, decedat în timpul pregătirilor pentru parada din 1 Decembrie - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un militar român și-a pierdut viața, în urmă cu doar câteva minute, la Alba Iulia.

Potrivit alba24.ro, tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. 

Militarul s-a electrocutat în timp ce se afla pe un sistem antiaerian GEPARD. Acesta s-ar fi atins de la linia de curent a căii ferate care se pare că fi trebuit să fie decuplată de la sursa de curent, mai informează sursa citată.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

VIDEO alba24.ro:

Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA" din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45.

Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina" va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată”, precizează MApN, potrivit unui comunicat emis către Defense România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel