Militar român, decedat în timpul pregătirilor pentru parada din 1 Decembrie - VIDEO

Tudor Curtifan / 23 noi 2018 / 10:37

Un militar român și-a pierdut viața, în urmă cu doar câteva minute, la Alba Iulia.

Potrivit alba24.ro, tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. 

Militarul s-a electrocutat în timp ce se afla pe un sistem antiaerian GEPARD. Acesta s-ar fi atins de la linia de curent a căii ferate care se pare că fi trebuit să fie decuplată de la sursa de curent, mai informează sursa citată.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și Isu Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

VIDEO alba24.ro:

Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA" din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45.

Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina" va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată”, precizează MApN, potrivit unui comunicat emis către Defense România.

Articole Recomandate


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24