Mike Pompeo: Iranul încearcă să-şi dezvolte rachetele balistice prin lansarea unui satelit

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a acuzat marţi Iranul că-şi dezvoltă competenţele în domeniul rachetelor balistice prin intermediul lansării unei satelit şi a lansat un apel la exercitarea de presiuni suplimentare asupra regimului de la Teheran, relatează AFP.

,,Tehnologiile utilizate pentru plasarea de sateliţi pe orbită sunt practic identice şi interşanjabile" cu cele utilizate pentru "rachetele balistice intercontinentale", a denunţat secretarul de stat al SUA.

Iranul a eşuat duminică în tentativa de a plasa pe orbită un satelit de observaţie ştiinţifică în cadrul unui program spaţial despre care Teheranul susţine că este "paşnic", dar pe care SUA îl califică drept o "provocare".

,,Vom continua să exercităm o presiune enormă asupra regimului pentru ca acesta să-şi modifice comportamentul", a precizat Mike Pompeo într-un comunicat, denunţând "activităţile periculoase" ale Iranului în materie de rachete balistice, potrivit Agerpres.

Această lansare intervine într-un context de tensiuni sporite între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 dintr-un acord privind programul nuclear iranian, exacerbate în ultimele săptămâni din cauza unei lovituri aeriene americane în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel