Companiile MiG și Sukhoi ar urma să fuzioneze. Rusia vrea o singură companie de aviație militară

S.I. Catalin |
Data publicării:

Noul CEO al companiei Sukhoi va fi actualul șef al "MiG", adjunctul preşedintelui United Aircraft Corporation (UAC) Ilia Tarasenko, relatează Vedomosti, citând trei surse.

Consiliul de administrație al Sukhoi urma să decidă cu privire la candidatură lui Tarasenko pentru funcția de director general la 30 ianuarie, dar ședința a fost amânată cu o săptămână. Cu toate acestea, potrivit unuia dintre interlocutorii Vedomosti, numirea lui Tarasenko a fost decisa deja, candidatura sa fiind agreată de părțile interesate.

Se presupune că sub conducerea lui Tarasenko va fi creată Divizia de aviație militară UAC, care va incorpora activele companiilor "Sukhoi" și "MiG", mai scrie Vedomosti.

În 2017, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, într-un interviu acordat TASS a enumerat avantajele [fuziunii Sukhoi și MiG într-o divizie]: ambele companii vor putea folosi reciproc cele mai bune practici, tehnologii și standarde. În același timp, brandurile avioanelor de luptă – MiG și Şu – vor fi păstrate, a spus ministrul, potrivit paginaderusia.

Pe 28 ianuarie, directorul executiv al Sukhoi, Igor Ozar, care a condus compania din 2011, a anunţat că va demisiona până la sfârșitul săptămânii. Motivul este întârzierea furnizării de Su-57, după prăbuşirea în regiunea Komsomolsk-pe-Amur a unui aparat de luptă care efectua teste de zbor.

Ilia Tarasenko a lucrat anterior la Sukhoi: între 2005-2009 a fost directorul financiar, iar în 2014-2016 a condus compania de avioane civile a Sukhoi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel