Microsoft a câștigat contractul cu Pentagonul privind realizarea căștilor cu realitate augmentată pentru militari

Cătălin Costea |
Data publicării:

Compania Microsoft a anunțat recent că a câștigat importantul contract cu Pentagonul, privind furnizarea căștilor cu realitate augmentată pentru soldați, în valoare de peste 20 de miliarde de dolari.

Potrivit reprezentantului tehnic al Microsoft, Alex Kipman, căștile sunt bazate pe afișoare HoloLens disponibile comercial și vor face ca acțiunile militarilor să fie mai sigure și mai eficiente.

Contractul ar putea avea o valoare de aproximativ 22 de miliarde de dolari și se va derula în următorii 10 ani, conform informațiilor furnizate de Washington Post.

Microsoft va introduce rapid în producție un Sistem vizual integrat de augmentare (IVAS), în condițiile contractului încheiat. "Acest contract impune trecerea IVAS la producția și distribuirea rapidă, pentru a oferi Forței de luptă apropiată capacități de cunoaștere a situației tactice și de vizualizare pe timp de noapte, de generație următoare", a declarat Departamentul Apărării într-un comunicat de presă.

Un ecran montat pe cască va afișa date de la senzorii pentru imagini termice și nocturne, precum și date privind angajarea țintelor și luarea deciziilor tactice. "Programul oferă o conștientizare situațională sporită, permițând schimbul de informații și luarea deciziilor într-o varietate de scenarii", a mai declarat Kipman.

Potrivit c4isrnet.com, acordul aprofundează legătura dintre Microsoft și armata americană. La sfârșitul anului trecut, Departamentul Apărării a mai atribuit un contract companiei Microsoft, de data aceasta unul privind asigurarea serviciilor de cloud computing, în valoare de 10 miliarde de dolari.

Contractul a fost perfectat în ciuda acuzațiilor aduse de compania Amazon, potrivit cărora că fostul președinte, Donald Trump, a influențat în mod necorespunzător procesul de atribuire.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel