Merkel - Putin, întâlnire. "Vor exista controverse"

cancelarul german, Angela Merkel si presedintele rus, Vladimir Putin
cancelarul german, Angela Merkel si presedintele rus, Vladimir Putin

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se aşteaptă la discuţii complicate privind Siria şi Ucraina cu preşedintele rus Vladimir Putin, aşteptat sâmbătă în Germania.

"Vor exista controverse şi, bineînţeles, vor exista şi puncte asupra cărora vom putea reflecta asupra modului în care vom putea ameliora cooperarea noastră bilaterală sau internaţională", a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă de la Berlin susţinute cu prilejul vizitei omologului său muntenegrean Dusko Markovic.

"Numărul de probleme care ne preocupă, de la Ucraina şi Siria şi până la chestiunea cooperării, inclusiv cea economică, este atât de mare că este justificat să fim în dialog permanent", a declarat ea, adăugând însă după aceea că "niciun rezultat special" nu trebuie aşteptat de la reuniunea de sâmbătă.

Posibil summit privind Siria în Turcia

"Trebuie pregătit bine, de aceea nu a fost fixată o dată", a spus ea. La rândul ei, Turcia a anunţat că a fixat ca dată de desfăşurare ziua de 7 septembrie.

Cancelarul german s-a întreţinut vineri la telefon cu preşedintele francez Macron, cei doi lideri reafirmând necesitatea de a susţine "un proces politic incluziv" în Siria pentru a ajunge la "o pace durabilă în regiune".

Angela Merkel şi Vladimir Putin urmează să se întâlnească în jurul orei 16.00 GMT (18.00 locală) sâmbătă, la castelul Meseberg, o reşedinţă a guvernului german situată la 70 km nord de Berlin. La finalul întrevederii nu este prevăzută nicio comunicare oficială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel