Medvedev avertizează Occidentul că ameninţarea cu arme nucleare ''nu este o cacealma''

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Kremlin
Foto: Kremlin

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că Rusia are dreptul de a se apăra cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale şi a precizat că aceasta ''cu siguranţă nu este o cacealma'', transmite Reuters.

Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate Naţională rus, a avertizat de asemenea că ţara sa are dreptul de a răspunde ''fără multe consultări'', în contextul creşterii tensiunilor cu Occidentul cu privire la referendumurile desfăşurate în regiunile ucrainene aflate sub controlul Rusiei.

''Să ne imaginăm că Rusia este forţată să folosească cele mai înspăimântătoare arme contra regimului ucrainean care a comis un act de agresiune pe scară largă, ce este periculos pentru însăşi existenţa statului nostru'', a susţinut Dmitri Medvedev într-o postare pe Telegram.

Conform doctrinei nucleare a Rusiei, preşedintele poate folosi arme nucleare dacă statul se confruntă cu o ameninţare existenţială, inclusiv cu arme convenţionale.

''Cred că NATO nu se va amesteca în mod direct în conflict, chiar şi în acest scenariu. Demagogii de peste ocean şi din Europa nu vor muri într-o apocalipsă nucleară'', a continuat Medvedev, potrivit Agerpres.

Aproximativ 90% dintre focoasele nucleare din lume sunt deţinute de Rusia şi SUA, ce rămân de departe cele mai mari puteri nucleare.

''Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru acele urechi surde care se aud doar pe ele: Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar'', a mai menţionat demnitarul rus.

În ultimele luni, Dmitri Medvedev a avut mai multe luări de poziţie agresive cu privire la Occident şi Ucraina, notează Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. ''Dacă integritatea teritorială a ţării noastre este ameninţată, atunci vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul - aceasta nu este o cacealma'', a spus liderul de la Kremlin, care a ameninţat că Rusia posedă ''numeroase arme pentru a riposta''. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel