Media din Israel spune că Netanyahu și directorul Mossad au avut o întrevedere secretă în Arabia Saudită cu prințul bin Salman

Darius Muresan / 23 noi 2020 / 15:27

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi Yossi Cohen, directorul serviciului israelian de informaţii Mossad, s-au deplasat în secret în Arabia Saudită, în contextul eforturilor SUA de normalizare a relaţiilor, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel, potrivit agenției de presă Mediafax.

Benjamin Netanyahu şi Yossi Cohen s-au deplasat duminică în oraşul saudit Neom, situat pe litoralul Mării Roşii. În cursul vizitei de cinci ore, Benjamin Netanyahu şi Yossi Cohen s-au întâlnit cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi cu secretarul de Stat american în exerciţiu, Mike Pompeo.

Mike Pompeo anunţase că a avut sâmbătă o întrevedere "constructivă" cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. "A fost o plăcere să mă întâlnesc cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Parteneriatul nostru economic şi în domeniul securităţii este puternic şi vom continua să îl utilizăm pentru avansarea eforturilor de contracarare a influenţei negative a Iranului în zona Golfului Persic, pentru obiectivele economice ale Planului Viziunea 2030 şi pentru reformele în domeniul drepturilor omului", a afirmat Mike Pompeo.

Vizita, care nu a fost confirmată oficial, se înscrie în eforturile Administraţiei Donald Trump de normalizare a relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Israel. Washingtonul a intermediat recent normalizarea relaţiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan.

Potrivit postului public israelian Kan, în cursul vizitei s-a discutat şi despre ameninţările generate de Iran, precum şi despre viitoarea Administraţie Joseph Biden.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy