MBDA va furniza Forțelor Navale Italiene noul sistem anti-navă Teseo Mk2/E

MBDA va furniza Forțelor Navale Italiene noul Teseo Evolved Weapon System - Teseo Mk2/E. Acest sistem de ultimă generație se bazează pe familia Teseo, cunoscută la nivel mondial sub numele de OTOMAT, și oferă capabilități anti-navă substanțial îmbunătățite.

Teseo Mk2/E va angaja în mod eficient atât ținte maritime, cât și terestre la distanțe foarte mari, având controlul complet al misiunii pe toată durata de zbor a rachetei. Sistemul va dispune de un software inovator și integrat de planificare a misiunii și de un nou seeker RF, având opțiunea de a integra, în viitor, noi caracteristici și capabilități.

Teseo Mk2/E este răspunsul la amenințările tot mai sofisticate care impun adaptarea  cerințelor operaționale. Această soluție este rezultatul unui program comun dezvoltat de MBDA și de Forțele Navale Italiene în ultimii trei ani, care a adus la maturitate conceptul acestui sistem avansat, potrivit unui comunicat oficial remis DefenseRomania de MBDA.

Sistemul de rachete Teseo Mk2/E va echipa noua generație de distrugătoare (DDX) și ar putea înlocui versiunea anterioară Mk2/A la bordul fregatelor de clasă FREMM și Horizon. Noile nave de patrulare offshore (PPA - Pattugliatori Polivalenti d'Altura), aflate în producție, permit echiparea cu Teseo Mk2/E în viitor. Pe piața sistemelor anti-navă, Teseo Mk2/E va reprezenta un nou standard și va putea fi adaptat cerințelor internaționale.

Eric Béranger, CEO MBDA, a declarat: „Vreau să mulțumesc în special Forțelor Navale Italiene, echipelor guvernamentale și din cadrul MBDA care au muncit din greu, în pofida limitărilor impuse de pandemie, pentru a concretiza acest contract important. Teseo Mk2/E este un program major, iar MBDA se va implica deplin pentru a-i asigura succesul. Noul Teseo Mk2/E se bazează pe o linie de produse recunoscute în întreaga lume și va susține în viitor atractivitatea produselor noastre navale pe piețele de export .

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană).

Cu o prezenţă importantă în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a obţinut în 2019 venituri de 3,7 miliarde de euro, cu un registru de comenzi de 17,5 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete și contramăsuri operaţionale deja şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare.

MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel