MBDA. Rachete Mistral 3, contract de 100 de milioane de euro

Tudor Curtifan / 12 iun 2018 / 15:52

Cu ocazia Eurosatory, eveniment ce a avut loc la Paris, Estonia și MBDA au semnat un contract de 100 de milioane de euro pentru noi sisteme Mistral 3.


 

„Estonia va achiziționa rachete Mistral cu rază scurtă de acțiune/rachete antiaeriene portabile, rachete de instruire, simulatoare și echipament de testare și întreținere de la producătorul european de rachete MBDA, în baza unui contract de 50 de milioane de euro. Primele sisteme vor fi livrate în 2020. Contractul dintre Centrul Estonian de Investiții în Apărare (ECDI) și MBDA a fost semnat astăzi, la Paris, de colonelul Rauno Sirk, directorul ECDI, și Didier Philippe, Senior Vicepresident MBDA pentru țările NATO”, se arată într-un comunicat MBDA.

Contractul include opțiunea de a cumpăra rachete suplimentare de până la 100 de milioane de euro. „Achiziționarea unor focoase suplimentare Mistral 3 este una din prioritățile noastre și reprezintă o investiție critică în domeniul apărării în viitorul apropiat, împreună cu puștile automate și de artileria K9-Thunder Howitzer”, a spus colonelul Sirk, directorul ECDI.

Conform termenilor contractului, Estonia va continua să achiziționeze rachete Mistral SHORAD de ultimă generație, care au o precizie sporită și o durată de viață mai mare decât rachetele generațiilor anterioare. Forțele Armate ale Estoniei folosesc rachetele Mistral din 2009. Contractul în curs a fost reînnoit în 2015, iar ultimele rachete dobândite prin acest contract vor ajunge în Estonia în 2019. „Am reînnoit contractul acum pentru a asigura continuitatea livrărilor după 2019”, a spus Sirk.

„Acest al treilea contract cu partenerii noștri estonieni confirmă încrederea deosebită pe care o au în produsele MBDA și mai ales în cea mai recentă generație Mistral. Aceasta este o nouă dovadă a încrederii pe care forțele armate estoniene o au în capacitatea noastră de a construi relații pe termen lung cu națiunile-client”, a spus Didier Philippe.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy