MBDA. Licorne pocket C2, capabilități anti-dronă

Tudor Curtifan |
Data publicării:

MBDA a anunțat că echipează Licorne pocket C2 cu capabilități anti-dronă.

Astfel, Licorne este acum primul sistem C2 capabil să incorporeze resurse anti-dronă alături de activele tradiționale de apărare antiaeriană, cum ar fi sistemele de arme și rachete

Sistemul compact Licorne oferă forțelor dislocate în poziții înaintate un prim nivel de coordonare cu sistemele VSHORAD. Licorne se integrează cu niveluri de comandă superioare pentru a susține îmbunătățirea sistemelor de apărare antiaeriană în vedeea unor operațiuni mai extinse.

„Sistemul de comandă și control anti-aerian Licorne pocket (C2) a devenit primul C2 instalat care integrează capabilitățile de apărare tradiționale cu cele anti-dronă. Licorne este o soluție C2 foarte ușoară, cu capacitatea de a coordona sistemele de apărare anti- aeriană de rază foarte scurtă (VSHORAD), cum ar fi cele din gama Mistral. Un C2 mobil, derivat din familia sistemelor I-MCP și PCP utilizate în prezent cu forțe armate pe piețele de export, folosind aceleași componente software, arhitectură și interfață (HMI).

Pentru a oferi un răspuns eficient la apariția amenințărilor asimetrice și în special la atacurile cu mini- drone asupra activelor terestre antiaeriene sau a altor active militare din interiorul zonei protejate, Licorne poate acum să implementeze măsuri anti-drone și să le coordoneze cu mijloacele tradiționale de apărare antiaeriană.

„Pentru a realiza acest lucru, MBDA și-a completat C2 cu un set de detectori de tip data link și jammers inițial dezvoltați pentru a asigura securitatea evenimentelor sau a închisorilor care au fost adaptate nevoilor militare. Pentru detectare, Licorne utilizează o unitate mobilă de detecție a frecvențelor radio, produsă de Cerbair, pentru a intercepta transmisiile datalink ale mini-dronelor.

Odată ce amenințarea a fost detectată și localizată, Licorne le permite operatorilor să activeze contramăsuri folosind o rețea de jammere desfășurate pe teren, dezvoltate de KEAS.

Arhitectura variabilă a sistemului Licorne este concepută pentru a-i permite să asigure un prim nivel de coordonare pentru sistemele VSHORAD utilizate de forțele de reacție rapidă, unitățile aflate în aer și unitățile amfibie. Licorne oferă funcții de supraveghere, detectare și identificare cu un nivel ridicat de conectivitate. Poate fi utilizat în asociere cu senzori infraroșu pasivi de supraveghere 360°, radare ușoare sau ESM și senzori acustici. Pocket C2 Licorne oferă toate funcțiile așteptate de la un C2, inclusiv fuziune de date multisenzor; ajustarea razei în timp real; calcularea poziției tactice comune; și chiar încărcarea imaginilor senzorilor bateriilor la nivelurile superioare de comandă, utilizând protocoalele standard NATO de data link, cum ar fi JREAP-C”, anunță MBDA într-un comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel