MBDA lansează MICA NG, sistem care va fi integrat în primă fază pe Rafale

MBDA anunță, cu ocazia expoziției online Euronaval, lansarea comercială a noului său sistem de apărare VL MICA NG.

Sistemul VL MICA NG se bazează pe integrarea în sistemul actual VL MICA a rachetei anti-aer MICA NG (Nouă Generație), a cărei dezvoltare a început în 2018 pentru a echipa în primă fază avioanele de luptă Rafale ale Franței. Noul sistem va fi integrat pe standardul Rafale F4

Familia VL MICA – care a fost integrată, până acum, în versiuni navale sau terestre, de 15 forțe armate din lume – va beneficia de un potențial crescut de a răspunde unor provocări viitoare.

Eric Beranger, CEO-ul MBDA, a declarat în legătură cu noul sistem de apărare VL MICA NG: „După doi ani de dezvoltare a Noii Generații a sistemului MICA am ajuns să cunoaștem în profunzime performanța acestui sistem nou air-to-air, ceea ce ne permite să scoatem pe piață, cu toată încrederea, sistemele de apărare VL MICA ground-to-air sau surface-to-air care integrează această rachetă. Compatibilitatea totală dintre cele două generații de rachete va permite forțelor armate să le integreze în sistemele de apărare existente, maximizând astfel rezultatele investiției.”

Noul sistem VL MICA NG oferă, datorită tehnologiilor inovatoare integrate, capabilități îmbunătățite pentru abordarea unor ținte atipice (drone, aparate de zbor de mici dimensiuni) ca și viitoare amenințări, caracterizate prin semnături infraroșu și radiofrecvențe tot mai puțin detectabile. În plus, noua VL MICA NG va putea să intercepteze la distanțe mai mari țintele „convenționale” pe care actualul sistem VL MICA le abordează deja (avioane, elicoptere, rachete de croazieră și rachete anti-navă), potrivit unui comunicat emis de companie către DefeseRomania.

Dimensiunile muniției MICA NG rămâe neschimbate, permițând integrarea acesteia în actualele lansatoare VL MICA. Actualele mecanisme data link ale rachetei sunt compatibile cu performanțele cinetice sporite ale rachetelor, ceea ce permite sistemelor VL MICA upgradarea la standardele VL MICA NG prin simple update-uri ale softului. www.mbda-systems.com

 

Despre racheta MICA NG

 

Bazată pe un design cu totul nou, racheta MICA NG moștenește dimensiunile externe și conceptul unic care au asigurat succesul sistemului anti-aer MICA pentru un sfert de secol. Conceptul MICA include cap de ghidaj infraroșu sau pe frecvență radio pe același corp de rachetă, permițând operatorului să aleagă cea mai bună opțiune la momentul tragerii pentru a contracara tactica adversarului.

Pe MICA NG, un ghidaj infraroșu bazat pe un sensor matriceal va permite o mai bună sensibilitate, în timp ce noul ghidaj cu radio frecvență cu antena AESA permite adoptarea unor strategii de detenție inteligente. Volumul redus al componentelor electronice permite VL MICA NG să aibă un volum mai mare de lichid de propulsie, ceea ce îi mărește raza de acțiune considerabil, iar motorul cu dublu puls adaugă energie rachetei la finalul zborului, sporind manevrabilitatea și abilitatea de a intercepta ținte la distanțe mari. În modul surface-to-air, MICA NG va putea intercepta ținte aflate la peste 40 de km.

Costurile cu mentenanța și operarea vor fi considerabil mai mici datorită senzorilor care vor monitoriza statusul muniției pe tot parcursul ciclului de viață.

MICA NG va fi disponibilă în producție de serie începând cu 2026.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel