MBDA. Cifra de afaceri a producătorului de rachete, în creștere pentru al șaselea an consecutiv

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui material media publicat de jurnaliștii francezi de la La Tribune, MBDA, producător european de rachete, se află la al șaselea an consecutiv de creștere în ceea ce privește cifra de afaceri.

 

MBDA a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro, potrivit La Tribune. Astfel, compania a înregistrat o creștere cu 15% față de 2018 când cifra de afaceri a fost de 3,2 miliarde de euro.

MBDA se află la a șaselea an de creștere consecutivă. Totodată, sursa citată precizează că EBITDA a crescut cu aproximativ 14%, de la 456 milioane în 2018 la 520 milioane de euro anul trecut.

Numărul de comezi noi înregistrate anul trecut a scăzut, însă, sub 4 miliarde de euro pentru prima dată din 2012, la 3,5 miliarde de euro în 2019 (față de 4 miliarde în 2018), conform informațiilor La Tribune.

MBDA a semnat contracte în cursul anului trecut cu Cipru, Maroc, Serbia, Brazilia, Germania.

Armata cipriotă, spre exemplu, a semnat în decembrie un contract cu fabricantul de rachete european MBDA în valoare de 150 milioane de euro pentru furnizarea de rachete sol-aer Mistral.

Un alt contract important pe care MBDA l-a câștigat anul trecut este cel pentru achiziția sistemelor de rachetă Enforcer destinate Forțelor Armate Germane.

Contractul răspunde cerinței operaționale germane pentru un sistem portabil de rachete ușoare, de zi și noapte, cu ghidaj și o rază efectivă de peste 1800 metri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel