MBDA a testat capabilitatea de luptă a rachetei Mistral - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
MBDA Mistral
MBDA Mistral

La sfârșitul anului 2018, MBDA a demonstrat eficiența rachetei Mistral împotriva bărcilor rapide, precum cele din clasa FIAC (Fast Inshore Attack Craft). 

Mai multe delegații străine au luat parte la acest test, care a fost efectuat de la o turelă navală automată SIMBAD-RC. Tragerea a avut loc de pe țărm, împotriva unei ambarcațiuni controlate de la distanţă şi care se deplasa cu viteză la peste 3 kilometri în larg. Scenariul a fost realizat astfel încât să fie reprezentativ pentru capacitatea de protecţie a unei nave împotriva unei amenințări asimetrice (comando sau atac terorist).

În cea mai recentă versiune a sa, aflată în prezent în serviciul Forțelor Armate Franceze, Mistral este o rachetă de apărare antiaeriană echipată cu un căutător în infraroșu cu capabilități avansate de procesare a imaginii, care îi permite să vizeze, de la distanţe mari, ţinte cu o amprentă termică redusă (astfel de ținte includ drone, rachete și bărci rapide), oferind în același timp o rezistență excelentă la contramăsuri.

SIMBAD-RC este un sistem naval de apărare antiaeriană, controlat de la distanţă, cu rază foarte scurtă şi care oferă capabilităţi de mare eficienţă împotriva unei game largi de amenințări: de la avioane de luptă - prin intermediul rachetelor antinavă, la dispozitive inamice de mici dimensiuni, cum ar fi dronele.


 

Sistemul este ușor de instalat și astfel oferă ambarcaţiunilor mici sau navelor de sprijin o reală capacitate de autoapărare. În plus, poate contribui la o apărare sporită în cazul celorlalte tipuri de nave de suprafață. Fiecare turelă conține două rachete Mistral gata de tragere. Turela este controlată de la distanță, permițând operatorului să rămână la adăpost în centrul de operare al navei, asigurând astfel o disponibilitate operațională mai mare în cazul unei alerte de luptă.

"MBDA este preocupată în permanenţă să ajute forțele armate să profite în mod optim de investițiile făcute în produsele noastre", a declarat Antoine Bouvier, CEO MBDA. "Demonstrarea capabilităţii sistemului combinat SIMBAD-RC cu Mistral, împotriva țintelor navale, reflectă politica noastră de a oferi sistemelor noastre capacități suplimentare față de cele proiectate initial pentru furnizare", se mai precizează într-un comunicat remis către Defense România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel