MBDA a lansat Sky Warden, un nou sistem de apărare împotriva dronelor

Gigantul MBDA lansează Sky Warden - noul sistem de referință pentru a contracara sistemele aeriene fără pilot (C-UAS).

„În calitate de principal furnizor de sisteme de apărare aeriană la nivel european, MBDA poate oferi clienților un sistem C-UAS testat, flexibil și integrat. Un sistem care este disponibil astăzi și care poate evolua în viitor. Sky Warden întruchipează expertiza MBDA în domeniul apărării aeriene”, a declarat Eric Béranger, CEO MBDA.

Sistemul Sky Warden gestionează întregul proces de contracarare a sistemelor aeriene fără pilot, de la detectare până la neutralizare, și este proiectat să funcționeze atât ca o componentă integrată într-o arhitectură stratificată de apărare aeriană, cât și într-o configurație autonomă. Sky Warden poate fi instalat, respectiv, demontat de pe un vehicul.

Amenințarea reprezentată de sistemele aeriene fără pilot este variată, evoluează rapid și presupune diverse scenarii complexe care necesită adoptarea unor măsuri de apărare. Sky Warden utilizează un ecosistem de senzori și efectori interconectați și în continuă dezvoltare, proiectat pe baza expertizei MBDA în sisteme de apărare aeriană pentru a răspunde acestei amenințări, potrivit unui comunicat al MBDA, emis către DefenseRomania.

Scalabil, cu o structură modulară care permite noi dezvoltări, sistemul Sky Warden este capabil să neutralizeze în mod eficient și adecvat toate clasele de vehicule aeriene fără pilot (UAV) - de la modele mici, la UAV-uri tactice mari - dar și alte amenințări aeriene tradiționale.

Un sistem de comandă și control (C2) coordonează acest ecosistem de senzori și efectori pentru a apăra unitățile forțelor armate sau obiective sensibile, oferind un perimetru amplu de protecție.

Sky Warden utilizează elemente testate operațional, într-o arhitectură deschisă modulară care poate fi adaptată cerințelor utilizatorului final. Soluțiile C-UAS dezvoltate de MBDA au fost deja testate cu succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel