Mass-media turcă: Statele Unite au transferat sisteme HIMARS în Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite și-au înarmat forțele militare staționate în apropierea câmpurilor petroliere din estul Siriei cu un sistem de rachete HIMARS, potrivit unor surse locale siriene, citate de agenţia turcă de presă Anadolu.

Sistemul de rachete HIMARS a fost trimis forțelor americane din provincia Deir ez-Zor în ultimele zile, au declarat sursele pentru Anadolu. Provincia Deir ez-Zor, situată la est de râul Eufrat, este ocupată în prezent de gruparea YPG/PKK.

Sistemul de rachete "a fost desfăşurat în incita bazelor americane aflate în zona câmpului petrolier Al-Omar și uzină de gaz Conoco", au precizat sursele.

Mișcarea "are ca scop să facă față unor posibile atacuri ale grupărilor susținute de Iran pe malul opus al râului Eufrat", au precizat sursele locale.

Forțele americane din Siria au fost în mai multe rânduri ţinta unor atacuri cu drone și rachete care au venit din zonele controlate de grupuri rebele susținute de Iran.

Desfăşurarea sistemului HIMARS în Siria este "menită să contracareze posibilele atacuri ale unor grupări susținute de Iran pe malul opus al Eufratului", au precizat sursele.

Trebuie remarcat faptul că Statele Unite folosesc de mult timp sisteme HIMARS pentru a lovi pozițiile așa-numitului Stat Islamic în Siria. În 2016, armata americană a lovit ținte ISIS aflate în apropierea graniței Siriei cu Turcia, folosind sisteme de rachete HIMARS.

Un acord privind desfășurarea acestor sisteme de rachete a fost semnat între Washington și Ankara în aprilie 2016.

În 2017, Statele Unite au desfășurat pentru prima dată acest sistem de artilerie cu rază lungă de acțiune în sudul Siriei. Atunci, sistemul HIMARS a fost adus din Iordania în sudul Siriei, într-o zonă din apropierea bazei de antrenament a coaliției americane din Al-Tanf.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel