Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, aruncată în aer. Atentatul l-ar fi vizat pe el

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Daria Dugina, fiica influentului sociolog rus Aleksandr Dugin, a murit în urma unui atentat cu mașină capcană, în apropiere de localitatea Bolshie Viaziomi din regiunea Moscovei, a anunțat duminică TASS. Potrivit mass-mediei ruse, Daria Dugina a murit după ce mașina sa a explodat, în timp ce se îndrepta spre casă. Se crede că tatăl ei, filosoful rus Alexander Dugin, cunoscut drept "creierul lui Putin", ar fi fost ținta atacului. Dugin este un proeminent ideolog ultranaționalist despre care se crede că este un apropiat al președintelui rus. Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizontul Rusesc, a declarat pentru agenția de știri rusă TASS că este posibil ca Dugin să fi fost o ținta asasinatului.

Mașina în care se afla Dughina a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, iar mașina a luat foc imediat a spus Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizont rusesc, conform CNN care citează TASS. 

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta. Krasnov a spus de asemenea că o cunoștea personal pe Dughina și că mașina în care aceasta călătorea aparținea tatălui ei.

Din câte se pare, cei doi ar fi urmat să se întoarcă împreună de la un eveniment și era de așteptat să se urce în aceeași mașină.

Aleksandr Dughin ar avea o ideologie anti ucraineană, el fiind partizanul anexării Crimeii de către Rusia. Acesta nu deține nici o funcție oficială, însă s-ar părea că este sfătuitorul lui Vladimir Putin în chestiuni importante.

Daria Dughina avea 30 de ani și spre deosebire de alți copii ai oamenilor importanți din Rusia, acesta și-a efectuat studiile la Moscova. 

Dughin a fost filmat lângă epava mașinii, cu mâinile la cap. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel