Marocul, un important cumpărător de armament american. SUA au vândut sisteme Patriot

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform informațiilor publicate, la începutul acestei săptămâni, de Administraţia pentru Comerţ Internaţional din Statele Unite, statul Maroc a confirmat achiziționarea de sisteme antirachetă şi de apărare aeriană Patriot.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de rachete Patriot către statul Maroc. Acesta achiziţie face parte dintr-un plan mai cuprinzător de modernizare militară al Marocului, care urmăreşte ca forţele sale armate să fie unele dintre cele mai bine înzestrate, din punct de vedere militar, de pe continentul african, potrivit North Africa Post şi Army Recognition.

Administraţia pentru Comerţ Internaţional din SUA a confirmat vânzarea sistemelor de apărare aeriană PATRIOT și a avioanelor de recunoaștere G550 către statul Maroc.

Cu toate acestea, agenția americană nu a oferit detalii cu privire la valoarea contractului sau la numărul de sisteme PATRIOT vândute, dar a reamintit că Marocul este cel mai mare cumpărător de armament american de pe continentul african.

În ultimii ani, Marocul a devenit unul dintre cei mai importanți cumpărători de echipament militar american. Conform SIPRI (Stockholm Internaţional Peace Research Institute), începând din anii 2000, Marocul a achiziționat 36 de vehicule M-106 second-hand, 346 de M113 APC (Armored Personnel Carrier), 60 de obuzier autopropulsate M109A5 de 155mm, 469 de vehicule blindate M113A3, 55 de vehicule blindate de recuperare M-88 și 162 tancuri principale de luptă M-1A1 Abrams.

În plus, anul acesta, Marocul a achiziționat 25 de noi avioane F-16 – ca parte a unui contract de 3,8 miliarde de dolari. De asemenea, a achiziționat 24 de noi elicoptere de atac AH-64 Apache - ca parte a unui contract de 1,6 miliarde de dolari.

Marocul a primit 25 de avioane de luptă F-16 din SUA, în timp ce încearcă să-și modernizeze armata și să-și consolideze superioritatea aeriană în Africa de Nord. Pe lângă importurile de arme, Marocul a lansat un plan pentru construirea propriei platforme industriale de apărare și a purtat discuţii cu SUA pentru proiecte bilaterale în acest sector industrial. Cele două țări au semnat anul trecut un acord militar strategic care a fost extins până în 2030.

Forțele Armate ale Marocului au plasat o comandă de 9 miliarde de dolari pentru achiziționarea a 25 de avioane F- 16 și 36 de elicoptere Apache, care ar urma să contribuie semnificativ la sporirea capacităţilor defensive şi de atac ale armatei. Până în 2028, Marocul intenționează să aibă în total 48 de avioane F-16, echipate cu radare de a cincea generație și 36 de elicoptere Apache.

Un raport emis de Strategic Defense Intelligence (SDI) a declarat că Marocul este pregătit să devină în anul 2022, statul cu cea mai puternică armată din Africa, datorită faptului că în ultimii ani a achiziţionat tehnică militară performantă, iar acest demers este în continuă desfăşurare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel