Marocul își întărește Armata cu ajutorul Chinei. Sistemul antitanc chinez HJ-9A a fost deja prezentat

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sistem antitanc HJ-9A, sursă foto: SCALEHobbyist.com
Sistem antitanc HJ-9A, sursă foto: SCALEHobbyist.com

Cooperarea militară dintre Rabat și Beijing, în special în ceea ce privește sistemul antiblindat HJ-9A, arată că Marocul se străduiește să-și îmbunătățească capacitatea de apărare și să beneficieze de tehnologia militară avansată.

Cu ocazia sărbătoririi celei de-a 67-a aniversări a Forțelor Armate marocane, Marina Regală și-a prezentat recent sistemul antitanc chinezesc HJ-9A. Acest sistem a fost folosit în exerciții militare pentru a spori capabilitățile armatei marocane și a crește nivelul de pregătire pentru luptă.

Conceput pentru a contracara toată gama de vehicule blindate inclusiv tancuri, sistemul HJ-9A dispune de un focos tandem care poate pătrunde o armură reactivă cu o grosime de până la 1,2 metri. Sistemul conține două încărcături separate pentru a obține distrugerea efectivă a țintei la o rază de până la 5,5 km. Are un sistem de ghidare radar pentru a crește precizia loviturii și oferă flexibilitate în diferite scenarii de luptă, deoarece poate fi montat pe vehicule sau desfășurat la sol.

În acest context, expertul militar Mohamed Al-Tayyar a subliniat, în interviul său pentru Hespress, că Marocul încearcă în mod activ să-și diversifice partenerii militari. Nu s-a bazat pe o singură sursă de armament și a cooperat și cu mai mulți furnizori cu scopul de a-și îmbunătăți capacitatea de apărare și de a-și dezvolta propria tehnologie militară. Printre acești diverși parteneri se numără Statele Unite, Franța, Israelul și, cel mai recent, China.

Cooperarea cu aceste țări este o dovadă a angajamentului Marocului de a realiza dezvoltarea și progresul în domeniul militar și de a achiziționa echipamente și tehnologii moderne în scopul asigurării securității naționale și a consolidării stabilității în regiune.

Această cooperare militară în creștere dintre Maroc și China face parte dintr-o serie de cooperări anterioare. Marocul a beneficiat anterior de drone "Wing Long 2" fabricate în China.

Revista "Défense et Sécurité Internationale" a susținut că Marocul a achiziționat un număr necunoscut de drone chinezești "Wing Long 2", care se caracterizează prin capacități moderne de manevră și luptă la altitudini joase. Au o tehnologie de atac unică, deoarece pot transporta până la 12 rachete și ating o viteză maximă de 370 de kilometri pe oră. Aceste drone chinezești propulsate de turbine sunt considerate UAV-uri de altitudine medie și cu rază lungă de acțiune care sunt capabile să zboare până la 20 de ore. Pe lângă întrebuințarea în luptă, dronele "Wing Long 2" pot desfășura și misiuni de supraveghere și recunoaștere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel