Marocul încearcă să-și consolideze arsenalul militar prin colaborarea cu Elveția. Vehiculul blindat Piranha 5 este cap de listă

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Platforma Defense Web, specializată în știri despre armament, a relatat că Rabatul are în vedere achiziționarea vehiculului blindat elvețian Piranha 5. Regatul Maroc ia în considerare în prezent achiziționarea de arme elvețiene de apărare care au devenit extrem de competitive pe piața mondială de profil.

O delegație elvețiană, condusă de ministrul Economiei, Guy Parmelin, a vizitat Marocul la începutul lunii trecute, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali marocani, conduși de Riad Mazour, ministrul Industriei și Comerțului. În cadrul acestor întâlniri s-au discutat oportunități de cooperare economică între cele două țări, iar vizita a inclus și o deplasare la o fabrică de aviație din Maroc.

În proiectul de finanțare din 2024, Marocul a alocat nu mai puțin de 12,5 miliarde de dolari pentru consolidarea sectorului militar, cu scopul de a achiziționa și întreține echipamente pentru Forțele Armate Regale Marocane, pe lângă sprijinirea și dezvoltarea industriei de apărare.   

Bugetul Apărării arată o creștere succesivă a cheltuielilor în domeniu în ultimii ani, crescând cu 400 de milioane de dolari față 2023 și cu aproape un miliard comparativ cu 2022.

Transformările politice și de securitate din regiune din ultimii ani au jucat un rol în împingerea Marocului spre creșterea bugetului apărării, pentru a obține un arsenal militar puternic, capabil să facă față tuturor provocărilor, în special după revenirea confruntărilor militare desfășurate de milițiile Frontului Polisario în Sahara marocană.

De asemenea, amenințările constante cu privire la conflictul cu Algeria rămân o îngrijorare care împinge Marocul să-și consolideze arsenalul militar, mai ales că liderii algerieni au făcut în mod repetat aluzii de război în declarațiile lor, din cauza problemei Saharei, care este considerată o sursă de tensiuni între cele două țări.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel