Marocul încearcă să achiziționeze avioane de luptă F-35, iar Emiratele Arabe Unite sunt dispuse să plătească prețul tranzacției

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Surse  israeliene specializate în informații militare, citate de mass-media arabă, au relatat că Marocul urmărește să achiziționeze avioane de luptă americane F-35.

Demersul marocan a fost dezvăluit în noiembrie, în timpul vizitei efectuate de ministrul israelian al apărării Benny Gantz în Maroc, când oficialii marocani au solicitat medierea israelienilor pentru a obține acordul administrației Biden pentru avioane de luptă de înaltă tehnologie F-35.

Emiratele Arabe Unite și-au exprimat intenția de a plăti prețul contractului în numele Regatului Marocului, în cazul în care Washingtonul își va da acordul.

Un responsabil israelian a declarat că Marocul ia toate măsurile de precauție într-un context regional turbulent, mai ales în lumina amenințării constante de război a Algeriei și a confruntărilor militare care au loc în deșert cu Frontul Polisario, căutând astfel să dețină controlul în orice potențială confruntare.

Marocul deține în prezent o escadrilă de avioane de luptă F-16 și este pe cale să achiziționeze încă o escadrilă de acest tip.

De asemenea, Marocul a început să achiziționeze și tehnologie militară israeliană, în special echipamente militare specializate în cercetare și supraveghere, pe care Rabatul se bazează în monitorizarea frontierelor sale și a zonei deșertice.

Potrivit oficialilor marocani, adoptarea unor astfel de măsuri de precauție este necesară pentru a limita acțiunile unui regim algerian autoritar, care a generat tulburări semnificative în interiorul propriei societăți și care poate începe un război cu Marocul pentru a controla presiunea internă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel