Marocul cumpără sisteme de bruiaj radioelectronic "Koral" din Turcia

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Gigantul turc din domeniul apărării "Aselsan" a semnat un acord de export în valoare de 50,7 milioane de dolari cu Marocul pentru furnizarea unor sisteme de război electronic "Koral".

Compania de apărare a informat, prin Public Disclosure Platform (KAP) din Turcia, că acordul a fost semnat cu un client internațional. Aceasta a menționat că, "potrivit contractului, livrarea va avea loc în 2023-2024".

"Koral" este un sistem de război electronic fabricat de compania turcă "Aselsan", care a participat activ în teatrele de operații militare din Siria și Nagorno-Karabakh. Acesta are o rază de acțiune de 200 km în care poate detecta, analiza și bruia semnalele radarelor inamice. Sistemul și-a dovedit eficacitatea în neutralizarea amenințării apărării aeriene siriene, atunci când Turcia și-a dislocat forțele armate în nordul Siriei.

"Aselsan" își desfășoară activitatea în domeniul comunicațiilor militare și civile, inclusiv în producția de radare, sisteme de război electronic și sisteme de control al navigației. În 2020, volumul vânzărilor companiei de apărare a crescut cu 24% față de anul precedent, depășind 1,83 miliarde de dolari.

Noul contract nu este însă singurul acord semnificativ dintre Turcia și Maroc. În aprilie, Forțele Armate Regale din Maroc au semnat un contract în valoare de 70 milioane de dolari pentru achiziționarea a 13 drone Bayraktar TB2. Achiziția include și patru stații terestre de control de la distanță, un sistem de simulare configurabil pentru operarea dronelor și un sistem digital pentru urmărirea și stocarea informațiilor. Asistența logistică și tehnică fac parte, de asemenea, din acord.

Potrivit postului TRT World din Turcia, dronele sunt programate pentru livrare anul acesta, iar demersul general face parte din aspirațiile tot mai mari ale Marocului de a deveni o „putere regională și continentală”. În 2017, Rabat-ul a stabilit un plan pe cinci ani pentru a atinge „supremația regională” prin modernizarea forțelor sale armate.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel