Marocul ar putea disloca rachete israeliene în Strâmtoarea Gibraltar ca răspuns la întărirea prezenței militare spaniole în regiune

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Cotidianul El Espanyol a relatat că Marocul va disloca rachete de fabricație israeliană în largul Strâmtorii Gibraltar, ca răspuns la întăririle militare ale Spaniei în regiune.

Cotidianul spaniol a menționat că Rabatul va disloca aceste rachete în Tanger și Nador, pentru a obține un control naval mai mare asupra întregii regiuni. Acest lucru vine ca răspuns la superioritatea armatei spaniole în orașele Ceuta și Melilla, Feliz de La Jomera, Stânca Al Hoceima și arhipelagul insulelor Jaffari.

El Espanyol a susținut că este vorba despre un "spectacol marocan de mușchi", ca răspuns la manevrele și întăririle spaniole în zonele menționate anterior, încă din luna mai, în urma afluxului de migranți către Ceuta, în apogeul crizei dintre cele două țări.

Conform presei de la Tel Aviv, Marocul urmează să primească rachete "Rafael" și drone israeliene într-o tranzacție în valoare de 22 de milioane de dolari.

Ziarul spaniol consideră că cea mai mare obsesie a Madridului este achiziționarea de către Maroc a rachetelor antinavă "Sea Breaker", realizate de producătorul israelian Rafael, care au capacitatea de a ataca "oricand și în orice circumstanță".

Spania se teme de apropierea militară dintre Statele Unite și Maroc, pe de o parte, și dintre acesta din urmă și Israel, pe de altă parte, precum și de intrarea Marii Britanii în această combinație în încercarea de a vinde Rabatului un submarin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel