Marocul a primit aprobarea pentru a cumpăra vehicule de recuperare M88A2 HERCULES

Eduard Pascu / 04 Martie 2020 / 21:55

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare externă către Maroc de vehicule de recuperare, în valoare de 239,35 milioane de dolari, transmite defence blog.

Departamentul de Stat a aprobat o Vânzare Militară de Externă către Maroc pentru 25 de sisteme de ridicare, evacuare și recuperare a echipamentelor grele, M88A2 HERCULES.

„Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Marocului de a răspunde cerințelor actuale și viitoare de recuperare a vehiculelor de luptă. Maroc va folosi capacitatea sporită pentru a permite formarea forțelor blindate pentru a-și consolida apărarea în țară și pentru a descuraja amenințările regionale", se precizează în documentul Departamentului de Stat.

Rolul principal al M88 este de a repara sau înlocui piese deteriorate ale vehiculelor de luptă precum și vehicule care au fost blocate.

Vehiculul de recuperare M88 este unul dintre cele mai mari vehicule blindate de recuperare utilizate în prezent de forțele armate ale Statelor Unite.

HERCULES a fost sistemul principal de recuperare de 70 de tone în timpul Operațiunii Iraqi Freedom. Trupele americane au găsit și câteva alte utilizări pentru capabilitățile sale atunci când au folosit-o pentru a dărâma statuia lui Saddam Hussein din Bagdad, la 9 aprilie 2003. 

HERCULES este prevăzut cu o protecție de armură de suprapunere, fuste balistice, un braț mai lung de 35 de tone, un troliu principal de tracțiune de 63.500 kg cu 85 de metri de cabluri și un troliu auxiliar de trei tone pentru a ajuta desfășurarea cablului principal.

Vezi și: Migranții acuză armata turcă că îi forțează să treacă frontiera în Grecia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy