Marina SUA vrea mai multe submarine din clasa Virginia. Programul Block V a fost extins

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marina americană a încheiat pe 19 martie un acord pentru cel de-al zecelea submarin din clasa Virginia, emițând o creştere de 2,4 miliarde de dolari a unui contract atribuit inițial în decembrie 2019. 

Prin solicitarea construirii unui nou submarin, US NAVY aduce totalul cheltuielilor pentru achiziționarea de submarine din clasa Virginia la aproape 25 miliarde dolari, potrivit Military Leak.

Șantierul naval Newport News al Huntington Ingalls Industries este șantierul partener al programului US NAVY în cadrul căruia sunt construite submarinele din clasa Virginia. 

Lucrările vor fi efectuate de Electric Boat și principalul subcontractant Huntington Ingalls Industries Newport News Shipbuilding, cu o dată planificată de finalizare a lucrărilor în februarie 2030.

În decembrie 2019, Naval Sea Systems Command (NAVSEA) a atribuit un contract companiei Electric Boat, parte a programului Block V, pentru nouă submarine, acesta fiind extins acum la 10.

Clasa Virginia, cunoscută și sub numele de clasa SSN-774, este o clasă de submarine cu propulsie nucleară, echipată cu rachete de croazieră, în prezent în serviciul US NAVY. Concepute de General Dynamics Electric Boat și Huntington Ingalls Industries, submarinele din clasa Virginia sunt cea mai recentă platformă de război submarin a Marinei Statelor Unite care încorporează cele mai noi tehnologii stealth.

Submarinele din clasa Virginia sunt proiectate pentru un spectru larg de misiuni în ocean, inclusiv operațiuni de război antisubmarin și de colectare a informațiilor. Acestea sunt planificate să înlocuiască submarinele mai vechi din clasa Los Angeles, dintre care o parte au fost deja scoase din serviciul US NAVY.

Marina SUA intenționează să achiziționeze cel puțin 30 de submarine de clasă Virginia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel