Marina Regală Olandeză începe un amplu proces de modernizare a sistemelor radar

HNLMS Rotterdam, sursă foto: Damen
HNLMS Rotterdam, sursă foto: Damen

Agenția guvernamentală olandeză responsabilă cu echipamentele de apărare (DMO) și Thales au semnat un contract pentru livrarea unui radar NS100, a unor radare Scout Mk3 și a unui sistem IFF (Identification friend or foe).

Radarul de supraveghere NS100 va înlocui radarul Variant de pe HNLMS Johan de Witt, unul dintre LPD-urile aflate în serviciul Marinei Regale Olandeze. Noile teste pe mare sunt programate pentru 2023.

Radarul Thales NS100 a fost ales pentru performanțele sale și pentru tehnologia AESA dovedită, anunță Thales, într-un comunicat emis către DefenseRomania. Alegerea sa are multe avantaje logistice, având în vedere că Marina olandeză operează deja, pe majoritatea navelor sale, ultima generație de radare AESA produse de Thales.

Radarul NS100 care a fost montat pe celălalt LPD al Marinei olandeze în 2017 - HNLMS Rotterdam - va fi modernizat pentru a asigura o performanță uniformă între sistemele radar ale celor două nave.

 

Marina Regală Olandeză preia și radare Scout Mk3

 

Contractul include, de asemenea, livrarea unui radar de supraveghere Scout Mk3 și a unui sistem IFF pentru nava de sprijin tactic care este în construcție pentru Marina olandeză. Alte cinci radare Scout Mk3 vor fi furnizate pentru fregatele din clasa M, operate de Olanda și de componenta marină a Forțelor Armate Belgiene, precum și pentru piese de schimb și pentru instruirea operatorilor de radar.

Acest contract ridică la 15 numărul de radare Scout Mk3 comandate. Acest radar, care folosește un sistem avansat de procesare Doppler, oferă rezoluție înaltă și o capacitate excelentă de a suprima ecouri. Este capabil să detecteze obiecte foarte mici, chiar și pe mări agitate sau în imediata apropiere a unor obiecte de dimensiuni mai mari. Probabilitatea mică de a fi interceptat permite acțiuni secrete.

"Acest contract ilustrează cât de ușor este să modernizăm unul dintre sistemele noastre radar AESA pentru a oferi caracteristici și performanță similare echipamentelor noi", explică Geert van der Molen, directorul activităților navale Thales în Olanda. "Actualizarea necesită doar schimbul unei componente și instalarea software-ului actualizat. Deci, este o operație simplă, care poate fi făcută la baza navală Den Helder."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel