Marina franceză trece la următorul nivel: Fregata Alsace a lansat cu succes cea mai nouă versiune a rachetei Exocet produsă de MBDA (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cea mai nouă versiune a rachetei Exocet produsă de MBDA, lansată de fregata franceză Alsace
Cea mai nouă versiune a rachetei Exocet produsă de MBDA, lansată de fregata franceză Alsace

Marina franceză a efectuat, pe 20 septembrie 2023, un exercițiu reușit de tragere cu cea mai nouă versiune a rachetei Exocet (Mer-Mer 40 Block 3c - MM40 B3c), produsă de MBDA, de pe fregata Alsace.

Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania de către gigantul european MBDA, Exocet MM40 B3c este cea mai recentă generație a familiei de rachete anti-navă Exocet de la MBDA, care poate fi integrată pe diverse platforme, inclusiv nave de suprafață, submarine, avioane rapide, elicoptere și baterii de coastă. Versiunile anterioare ale Exocet se află în serviciul mai multor marine militare din întreaga lume.

Generația B3c se bazează pe îmbunătățirile succesive aduse rachetei Exocet de-a lungul timpului. MM40 B3c include toate caracteristicile pentru care Exocet este renumită, în special capacitatea sa de a fi folosită indiferent de vreme și flexibilitatea sporită de utilizare. În plus, această ultimă versiune beneficiază de o nouă tehnologie de urmărire și de dezvoltarea unor noi algoritmi concepuți pentru a răspunde celor mai recente cerințe operaționale ale războiului anti-navă.

2. Cea mai no... (2_70697800.jpg)

Cea mai nouă versiune a rachetei Exocet produsă de MBDA, lansată de fregata franceză Alsace

Eric Béranger, CEO MBDA: "Sunt extrem de mândru de succesul acestei trageri de evaluare operațională a Exocet MM40 B3c, efectuată de pe fregata Alsace. Dovedește noile capacități ale rachetei de ultimă generație, ale cărei evoluții majore o mențin în prima linie într-un context general tensionat. Exocet este un simbol pentru MBDA, iar acest succes este o nouă dovadă a competenței și excelenței tehnice a oamenilor MBDA."

MBDA a continuat să dezvolte Exocet de când a intrat în serviciu. Acest lucru a permis adaptarea rachetei la noile condiții de pe câmpul de luptă, păstrându-și capacitatea excepțională în orice condiții meteo. Exocet MM40 B3c este răspunsul MBDA la noile conflicte, în special la peisajul complex al războiului electronic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel