Marina Regală Britanică intenţionează să-şi echipeze mult mai repede navele de luptă cu arme laser DragonFire

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Test cu arma DragonFire de tip Laser Directed Energy Weapon (LDEW). Sursa Foto:The Royal Navy.
Test cu arma DragonFire de tip Laser Directed Energy Weapon (LDEW). Sursa Foto:The Royal Navy.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD), reformele în domeniul înzestrării militare, demarate cu începerea anului financiar 2024-2025, pot fi acum implementate într-un ritm mult mai rapid decât înainte. Anterior, se anticipase că armele laser cu energie direcționată (LDEW) nu vor intra în dotarea forțelor armate britanice mai devreme de anul 2032.

Programul militar derulat prin intermediul Laboratorului de Știință și Tehnologie a Apărării (Dstl) al Ministerului britanic al Apărării, DragonFire este un sistem de tip LDEW dezvoltat de o echipă condusă de MBDA UK, din care mai fac parte companiile Leonardo și QinetiQ.

Sistemul de arme laser de 50 kW - care a fost construit pentru a demonstra utilitatea tehnologiilor de tip LDEW în a urmări, angaja și distruge anumite tipuri - a finalizat o serie de teste de tragere la sfârșitul anului 2021.

În calitate de lider în derularea programului britanic DragonFire, compania MBDA UK și-a asumat responsabilitatea pentru dezvoltarea generală a acestui sistem, precum și dezvoltarea capacităților de comandă și control și de procesare a imaginilor.

Compania Leonardo a construit dispozitivul de orientare a fasciculului, care permite sistemului LDEW să țintească și să urmărească ținte în mișcare cu o precizie milimetrică, în timp ce QinetiQ a furnizat sursa laser și a dezvoltat un dispozitiv de combinare a fasciculului, conceput pentru a îmbunătăți densitatea de putere și a crește raza de acțiune.

Valoarea totală de investiţie în dezvoltarea acestui sistem de arme lase se ridică în prezent la peste 100 de milioane de lire sterline.

Anunțând decizia de accelerare a programului LDEW, secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, a declarat că DragonFire va evolua rapid de la un program prototip la o capacitate operațională pentru Marina Regală Britanică.

Următoarele etape ale acestei dezvoltări vor include noi trageri reale și fabricarea și instalarea sistemelor de armament pe platformele navale. 

Marina Regală Britanică vede sistemul DragonFire LDEW ca pe o potențială alternativă ieftină la sisteme de apărare aeriană, utilizate împotriva anumitor tipuri de amenințări cum ar fi vehiculele aeriene fără pilot. Nu au fost încă publicate informații cu privire la ce nave ăla Marinei Regale Britanici ar urma să fie echipate cu acest sistem de arme laser. Distrugătoarele Type 45 ale Marinei Regale sunt văzute ca fiind un posibil candidat pentru postul de ''nava purtătoare de arme laser''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel