Marea Britanie se alătură deciziei SUA de a trimite în Ucraina sisteme de rachete cu lansare multiplă. Londra confirmă furnizarea mai multor M270

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării a confirmat că Marea Britanie este dispusă să transfere către Ucraina mai multe sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) de tip M270, relatează CNN citând o declarație făcută de Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării.

Marea Britanie va trimite sisteme de rachete cu lansare multiplă Ucrainei pentru a ajuta la apărarea acesteia împotriva agresiunii militare ruse. Marea Britanie va transfera lansatoarele M270, capabile să lovească ținte aflate la o distanță de până la 80 de kilometri, oferind "un impuls semnificativ în ceea ce privește capacitatea forțelor ucrainene" de a respinge înaintarea trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei.

În declarația să, ministrul britanic al Apărări a menționat că această decizie a fost luată îndeaproape cu disponibilitatea Statelor Unite de a furniza Ucrainei sistemul de rachete de artilerie HIMARS.

Citeşte şi: Ucraina primeşte sisteme HIMARS, dar nu şi rachetele cu rază lungă de acţiune ATACMS

,,Marea Britanie este alături de Ucraina și și-a asumat un rol de lider în furnizarea către trupele sale a armelor de care au nevoie pentru a-și apăra țara", a declarat Wallace.

Ministrul a subliniat că, pe măsură ce tacticile ostilitate ale Rusiei se schimbă, la fel trebuie să se schimbe și sprijinul acordat Ucrainei.

,,Aceste sisteme de rachete cu lansare multiplă extrem de capabile le vor permite prietenilor noștri ucraineni să se protejeze mai bine împotriva utilizării brutale de către Rusia a artileriei cu rază lungă de acțiune, pe care forțele lui Putin au folosit-o pentru a distruge orașe", a adăugat Wallace.

El a subliniat că trupele ucrainene vor fi instruite în Marea Britanie, cu privire la modul de utilizare a lansatoarelor M270.

Anterior s-a raportat că Marea Britanie solicitase Statelor Unite să semneze un acord care să-i permită să trimită sisteme de rachete cu lansare multiplă în Ucraina. Statele Unite trebuie să aprobe în mod oficial această cerere în baza reglementărilor privind exportul de armament, deoarece MLRS M270 este un sistem de provenienţa americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel