Marea Britanie intenționează să îmbunătățească cooperarea în domeniul militar cu Arabia Saudită

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe fondul amenințării înghețării vânzărilor de arme americane către Riad, Marea Britanie asigură Arabia Saudită că dorește să îmbunătățească cooperarea bilaterală în domeniul militar și al apărării.

Ministrul saudit al apărării, prințul Khalid bin Salman, a discutat telefonic, joi, cu omologul său britanic, Ben Wallace, despre cooperarea militară și de apărare dintre Riad și Londra.

Agenția de Presă Saudită, SPA, a relatat că, în timpul discuției, cei doi oficiali au trecut în revistă "relațiile strategice dintre Regatul Unit și Arabia Saudită".

Prințul Khaled a anunțat pe Twitter că el și omologul său britanic au discutat despre "cooperarea bilaterală, dintre cele două țări prietene, în domeniul militar și al apărării și modalitățile de a o îmbunătăți, precum și aspecte privind evoluțiile regionale și internaționale și eforturile privind reglementarea acestora".

Acest contact vine în lumina înrăutățirii relațiilor dintre Riad și Washington și a amenințării acestuia din urmă de a îngheța vânzările de arme către Arabia Saudită și de a-și retrage forțele din Regatul saudit, ca răspuns la solicitările unor legiuitori americani, pe fondul deciziei "OPEC+" de a reduce producția de petrol.

Ministrul saudit de externe, prințul Faisal bin Farhan, a declarat, anterior, în iulie, că, dacă Riadul nu va putea obține echipament militar american, va "căuta alt loc pentru a-l obține și va cumpăra sisteme de apărare antirachetă sau orice arme defensive conform celor mai bune soluții pentru nevoile Regatului".

Regatul saudit reprezintă cel mai mare cumpărător de arme britanice, dat fiind că volumul tranzacțiilor militare între 2015 și 2017 a depășit bariera de 15 miliarde de dolari.

Potrivit ziarului The Guardian, cele două părți au încheiat tranzacții în valoare de două miliarde de dolari în cursul anului trecut, iar majoritatea tranzacțiilor au inclus arme, muniții, rachete și echipamente militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel