MApN începe procedura pentru modernizarea masivă a Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu

Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

Ministerul Apărării a demarat licitația cu privire la modernizarea Bazei 57 Aeriane Mihail Kogălniceanu.

Potrivit portalului E-licitație, MApN a demarat programul „Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.”.

Valoarea primei licitații este de 2.1 miliarde de lei, urmând ca totalul investițiilor să se ridice la peste 10 miliarde de lei.

Este vorba despre lucrări de construcții de aerodromuri, piste de decolare și de aterizare și suprafețe de manevrare. Va fi un contract semnat pe o perioadă de 106 luni care nu se va reînnoi.

Condițiile pentru firmele participante sunt menționate și ele în anunț. Se mai precizează că MApN așteaptă ofertele până pe data de 27.05.2021, iar data expedierii invitațiilor de prezentare a ofertelor sau de participare către candidații selectați este de 28.09.2021.

Amintim că încă din 2019 presa anunța că, în ceea ce privește extinderea baze de la Mihail Kogălniceanu, valoarea investiției care ar urma să fie eșalonată pe nu mai puțin de 20 de ani, este estimată la peste 10 miliarde lei cu tot cu TVA, din care lucrările de construcții-montaj au un cost prognozat de aproape 7 miliarde lei.

Subiectul a fost abordat în cursul anului trecut și de generalul (r.) Alexandru Grumaz care a subliniat la vremea respectivă că vor fi investiții masive pentru modernizarea Bazei 57 Aeriene de la Mihail Kogălniceanu care se va transforma într-un adevărat oraș, aici urmând să fie construit și un spital.

Investiția și finalizarea completă a modernizării ar putea dura mulți ani, însă baza ar putea opera avioane F-35 chiar în viitorul apropiat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel