MApN: Forţele Aeriene Române vor aduce 100.000 de combinezoane de protecţie din Germania

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 45 de tone de echipamente, constând în 100.000 de combinezoane de protecţie, vor fi aduse în ţară, de luni până vineri, cu aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta Bucureşti - Frankfurt şi retur, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Echipamentele au fost achiziţionate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, iar zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne.



Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

MApN va pune la dispoziţie jurnaliştilor imagini de la sosirea aeronavelor.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forţe şi mijloace gata în orice moment să sprijine autorităţile centrale şi locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acţiona şi cu forţe şi mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel