MANTIS, unul dintre cele mai bune sisteme de apărare antiaeriană, oferit gratuit Slovaciei de catre armata germana

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune Mantis
Sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune Mantis

Ministerul slovac al Apărării a anunțat joi că Germania va oferi Slovaciei două sisteme de apărare antiaeriană MANTIS. Sistemele urmează să consolideze protecția spaţiului aerian de la frontiera dintre Slovacia și Ucraina. Berlinul urmează să ofere aceste sisteme de apărare antiaeriană MANTIS în mod gratuit și permanent.

 

În comunicatul Ministerului slovac al Apărării sunt citate cuvintele ministrului Jaroslav Nad, care a declarat că partea germană transferă echipamentele "pe baza unor relații corecte, a unor negocieri profesioniste și a obiectivului comun al NATO, respectiv consolidarea și protejarea frontierei de est".

Fiecare dintre cele două sisteme care urmează să fie livrate Slovaciei este format din până la 8 tunuri automate de 35 mm (capabile să tragă 1.000 de proiectile pe minut), 2 sisteme radar și un post de comandă. În plus, pachetul oferit de Germania include, de asemenea, un radar cu o rază de acțiune de până la 100 km și instruire pentru soldații slovaci.



Sistemul de apărare antiaeriană MANTIS (Sistem modular, automat și capabil de țintire și interceptare în rețea), denumit anterior NBS-C-RAM (Nachstbereichschutzsystem Counter Rocket, Artillery, and Mortar), este un sistem de aparare antiaeriană cu rază foarte scurtă de acțiune al Forțelor Aeriene Germane, destinat protecției bazelor militare.

Sistemul de apărare antiaeriană MANTIS este produs de Rheinmetall Air Defence, o filială a companiei Rheinmetall. Acest sistem face parte din viitorul proiect de apărare aeriană SysFla.

MANTIS este sistem de apărare aeriană complet automatizat, conceput pentru apărarea continuă a obiectelor terestre împotriva rachetelor, sistemelor de artilerie, mortierelor și vehiculelor aeriene fără pilot. Germania a dezvoltat MANTIS în primul rând pentru a proteja bazele din Afganistan, unde au operat până de curând soldații germani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel