Maia Sandu: Rusia nu poate ajunge în R. Moldova. Scutul Ucraina rezistă și va rezista iar România nu ne va abandona. Avem prieteni puternici

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Maia Sandu
Maia Sandu

Președintele Maia Sandu a declarat că Federația Rusă încearcă destabilizarea Republicii Moldova, dar și-a manifestat convingerea că Rusia nu poate ajunge în Republica Moldova în contextul în care „scutul Ucraina” rezistă.

Într-un interviu acordat postului Digi24 Maia Sandu a mai adăugat că Republica Moldova are prieteni puternici care nu o vor abandona, amintind și de declarațiile președintelui Klaus Iohannis, numind desigur România în fruntea acestei liste.

„Moscova nu are cum să ajungă în Republica Moldova, în primul rând pentru că Ucraina rezistă ș va rezista. În al doilea rând pentru că Republica Moldova are prieteni puternici si a ales să fie de partea lumii libere”, a punctat Maia Sandu care a completat cu faptul că România nu va abandona Republica Moldova.

2. Klaus Ioha... (klaus-iohannis-maia-sandu_97503000.jpg)

Klaus Iohannis, președintele României, aflat într-o vizită la Chișinău, și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Administrația Prezidențială a României

„Rusia vrea să destabilizeze și să sperie cetățenii Republicii Moldova, mai ales că în acest an am propus un referendum, sper că Parlamentul de la Chișinău va sprijini referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cu cât facem mai mulți pași spre Uniunea Europeană, cu atât Federația Rusă e ma îndârjită”, a subliniat Maia Sandu care a adăugat că propaganda rusă se joacă cu fricile cetățenilor moldoveni.

„Noi am reușit în pofida amenințărilor și acțiunilor de destabilizare, de a cumpăra alegători, am reușit să menținem situația stabilă și să mergem pe drumul nostru. Am făcut pași hotărâți spre UE”, precizează Maia Sandu.

„Nu admit un scenariu în care Ucraina să cadă. Ucraina nu poate să cadă având în vedere interesul Europei pentru odrinea mondială. Dacă vrem să avem pace în lume trebuie să ne respectăm hotarele. E nevoie de mai mult sprijin pentru ca Ucraina să câștige cât mai rapid războiul”, spune Maia Sandu.

 

Maia Sandu: Rusia să nu ne dea nouă lecții de democrație

 

3. Maia Sandu... (maia-sandu_65210200.jpg)

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Ea a transmis Rusiei că nu e cazul ca Moscova să dea lecții de democrație Moldovei și denunță tactica Rusiei de a speria moldovenii pentru a-i face să ezite.

„Regimul de la Kremlin nu poate să ne dea nouă lecții de democrație sau libertate a presei. Amenințările vin zilnic dar acest lucru se întâmplă de când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

E o tactică de a speria și a face moldovenii să ezite pe drumul pro-european. Noi nu putem să ezităm, am făcut-o în trecut (...) acum suntem determinați și cred că la referendumul din toamnă cetățenii R. Moldova vor transmite Kremlinului și statelor UE că acum e momentul să urmăm această cale”, a conchis Maia Sandu.

 

Maia Sandu: Moldova nu mai este pe masă pentru a fi împărţită aşa cum îşi doreşte Rusia

 

Amintim că Maia Sandu a participat la Congresul PPE, cel mai mare partid european din Parlamentul Europen, Congres organizat la București de PNL, membru PPE.

Liderul de la Chişinău a avut o intervenţie în sesiunea plenară din prima zi a Congresului Partidului European care se desfăşoară la Bucureşti.

,,Rusia nu-şi doreşte să întrebe ţări mici ca a noastră ce anume îşi doresc. Pentru Rusia, Republica Moldova nu trebuie să aibă niciun un cuvânt de spus în harta geopolitică, însă poporul moldovean a ales altă cale. Astăzi Moldova nu mai este pe masă pentru a fi împărţită aşa cum îşi doreşte Rusia, ci se află la masa discuţiilor. Noi am făcut o alegere conştientă să nu fim contrânşi iarăşi să revenim în sfera de influenţă a Rusiei. Este alegerea noastră să trăim liberi într-o ţară democratică. Nu cu teamă şi oprimaţi. Şi reafirmăm aici sprijinul nostru pentru această alegere ", a declarat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova a punctat că agresiunile nu vor dispărea dacă închidem ochii la ele, "acestea vor reveni iar şi iar dacă nu sunt oprit şi de fiecare dată o vor face mai puternic şi vor fi mai urâte".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel